Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bumser/ akne

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Flot at du har haft mod og overskud til at skrive om, hvor svært det er for dig med dine bumser og akne. Jeg kan godt forstå, det svært for dig lige nu, hvor det er det eneste, du ser.

Bumser og akne i din alder er, som du sikkert ved, helt almindeligt, og de følelser som du beskriver så flot, det er følelser, som du deler du med rigtig mange andre, der har bumser og akne. Det er bare ikke alle, der har det samme mod som dig til at bede om hjælp.

Man kan desværre ikke få bumserne til at gå helt væk med det samme, men der er lidt at gøre for at passe på sin hud. Måske har du allerede forsøgt det. At holde huden ren, spise sund mad, en masse grønsager og ikke for meget fedt og sukker, dyrke motion og drikke masser af vand. Hvis det er meget slemt med akne og bumser, kan lægen nogle gange hjælpe med creme og piller.

Jeg tænker, det lige nu er vigtigt, at du får noget støtte af en voksen, som kan hjælpe dig med at få brudt alle de dårlige tanker, du har om dig selv og din hud. Det lyder til på dit brev, at du har det rigtigt skidt, og det er ikke i orden. Kunne du snakke med din mor om, hvor svært det er for dig lige nu, så kunne I sammen lægge en plan for kost, gå ud sammen og købe noget creme eller gå til lægen?

Måske har du allerede forsøgt at snakke med din mor? Jeg håber, du har mod til at gøre det igen, så du kan få den støtte og hjælp, du fortjener. Måske kan du bruge dit brev her til at snakke ud fra, hvis det er lettere at forklare din mor på den måde?

Jeg håber, du kan bruge svaret. Hvis du har brug for mere inspiration til, hvad du kan prøve - eller hvis du vil snakke om noget helt andet, kan du også altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat