Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bumser!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Jeg kan godt forstå, det kan være svært at få en bums, hvis du er en af de første i din klasse. Også når du tilmed er mega bange for at dine klassekammerater griner ad dig.

For mange på din alder kan puberteten føles som en usikker tid, fordi man helst vil ligne de andre. Da jeres kroppe vil udvikle sig forskelligt og på forskellige tidspunkter i de kommende år, kan det måske være rart for dig at vide, at det er helt naturligt at få bumser. I vil næsten alle sammen få dem.

Jeg tænker, dine klassekammerater slet ikke har nogen grund til at grine ad dig. Jeg vil derfor foreslå, at du taler med din klasselærer om det. Måske er det tid til, at I alle tager en snak i klassen om kroppens udvikling i puberteten og også om jeres trivsel i klassen, så de af jer, der oplever forandringerne først, ikke skal føle jer udsat og anderledes.

Du slipper nok ikke for bumser, men du kan sørge for, at der kommer færre ved at vaske ansigtet med en mild, parfumefri sæbe hver morgen og aften. Og så bagefter bruge en god creme, så du ikke får tør hud. For nogle hjælper det også at bruge en mild skrubbecreme 1-2 gange om ugen. Vask ansigtet (evt. bare med lunkent vand), hvis du har svedt. Hvis du bruger makeup skal det fjernes hver aften. Et godt råd er også at spise sundt og varieret. Du må ikke skrubbe eller klemme på bumserne. Det kan gøre dem værre og give ar. 

Kærlig hilsen Børnetelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat