Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bryster

Hej 
jeg er en pige på 12 
og min ene brystvorte går lidt indad, er det normalt? 
er virkelig bange.. 
please svar..

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Tak for dit brev, det er rigtig godt at du spørger om råd, når der er noget, som du er i tvivl om.

Der er mange. specielt unge piger der har indadvendte brystvorter, så det er helt normalt. Og der er også mange der som dig, kun har den ene brystvorte som er indadvendt. Der hvor man skal være opmærksom, er hvis din brystvorte nu har været udadvendt og så pludselig ændrer sig og bliver indadvendt, så er det en god ide at gå til lægen. I dit tilfælde lyder det dog som om, at den hele tiden har været indadvendt - er det korrekt forstået? Hvis nu du skulle blive ved med at spekulere over det, så kan du altid spørge din læge om det, men det er altså helt normalt og der er ikke noget farligt eller forkert i det.

Hvis du skulle have lyst til at læse mere om kroppens udvikling og om hvordan det er at komme i puberteten osv. så kan du også kigge på

www.sexlinien.dk

. De har også en chatrådgivning og så er siden rigtig god til at slå forskellig ting op - det kunne f.eks. være "bryster" eller noget andet, som du gerne vil vide mere om.

Jeg håber, at mit svar har beroliget dig og ellers er du altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111 eller logge på chatten på vores hjemmeside.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat