Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bryster?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 11 ½ år,

Tak for dit brev. Flot du har haft mod til at stille spørgsmål omkring din krop. Det er spørgsmål som rigtigt mange andre unge i din alder også har.

Du er, som du selv har mærket på vej til at blive teenager. Da sker der en masse med kroppen både psykisk og fysisk, som du oplever nu. Man kan ikke altid sige, hvad rækkefølge tingene sker i. Nogle gange kan brysterne godt lade vente på sig med at vokse. Mange oplever også at det ene bryst vokser lidt mere end det andet i starten.

Jeg tænker, det, du mærker, er dine bryster, som er ved at gøre klar til at vokse. Tit kan man slet ikke lade være med at røre omkring brystet, for at finde ud af, hvad der sker inden i, det kan godt være med til at gøre brystet lidt ømt.

Måske kunne du snakke med din sundhedsplejerske på skolen, hvis ikke du føler dig helt tryg, og måske har du andre spørgsmål omkring din krop, du gerne lige vil have mere viden om

Du skriver, du har udflåd. Det lyder til, at din krop også er ved at gøre klar til menstruation. Tit er det sådan de første gange, at det godt kan være en kraftig udflåd. Menstruationen kan godt komme en gang, og så først komme om lang tid igen, de første par gange er det normalt, at den ikke er regelmæssig.

Håber du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen, som er et gratis anonymt nummer, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De kærligste hilsner fra BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat