Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bryster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11-årige pige,

For piger begynder puberteten for det meste omkring 11-års alderen, hvor man begynder at udvikle bryster. Hvis piger begynder at udvikle bryster, før de er 8 år, eller hvis får første menstruation, før de er 10 år, så er puberteten begyndt for tidligt. Det er ikke farligt, men man skal snakke med sin læge for at finde ud af, hvad der er det bedste at gøre.

Men da både dig og din veninde er ældre end det, så behøver du ikke bekymre dig om, at der er noget galt.  

Jeg tænker på, om der mon er en grund til, at du ikke har snakket med dine forældre om det? For det kunne måske være en god idé at snakke med dem om det, hvis det er noget, som du tænker meget over. Også hvis du overvejer at købe en bh. Så kan de hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er bedst. Man behøver dog ikke at bruge bh, hvis man ikke har lyst.

Jeg håber, at mit svar hjalp lidt. Hvis ikke så er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, og du kan også læse mere om tidlig pubertet i brevkassen: https://bornetelefonen.dk/brevkassen/tidlig-pubertetsudvikling-m%C3%A6rkelig-trang

Mange hilsner,

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat