Brev

Bløder jeg for lidt?

Hey
Jeg er en pige på 16, og har haft menstruation i ca. 2 år.

Problemet er bare at jeg bløder meget lidt, og det varer kun 2-3 dage?? Jeg behøver næsten ikke bind🤷🏼‍♀️

Er det normalt?

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Jeg kan godt forstå, at du undrer dig, men det er også normalt. En blødning varer normalt mellem 4-7 dage og det er de færreste, der bløder alle 7 dage.

Det kunne også godt lyde som pletblødning, men da de er mellem menstruationerne, tænker jeg ikke, at det er det – især ikke når det er selve menstruationen, du beskriver.

Det kan dog godt ændre sig med tiden så jeg tænker bare, at du skal nyde, at du næsten kan undgå at gå med bind i øjeblikket og kun i så få dage – det tror jeg mange piger ville ønske var dem.

Hvis du er bekymret kan du få en snak med lægen om det. Du kan ringe og få en snak i lægens telefontid eller måske over lægens web-konsultation. Måske kunne du også vende det med din mor, måske spørge til, hvordan hendes menstruation var da hun var 16 år. Hvis det er svært at snakke om, kan du fx skrive en besked, så hun kan tage teten og snakke med dig.

Du kan også læse mere om menstruation her: Piger og kvinders menstruation

Det er i hvert fald vigtigt, at du ikke går og bekymrer dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat