Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blød OG udlfåd..?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Mange tak for dit brev, hvor du spørger til menstruation.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du ikke skal være bekymret… Mange piger i din alder begynder at få små tegn på, at kroppen er på vej i puberteten. Menstruation er en af de ting, som sker med din krop, når du kommer i puberteten, og det kan godt starte med lidt blodigt udflåd. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er din menstruation, der er startet, så kan du regne ca. 28 dage frem fra den dag, hvor du første gang opdagede lidt blod. Hvis det så kommer igen efter de 28 dage, så er din menstruation sikkert startet. Men som tidligere skrevet, så er der en mulighed for, at der nogle gange kan komme lidt blodigt udflåd, inden den rigtige menstruation starter.

Jeg tænker, at der ikke er noget at være bekymret for. Men jeg tænker samtidig, at det kunne være en god idé at snakke lidt med din mor om det… Tit så er det sådan, at den alder din mor havde, da hun startede med at menstruere, den vil læne sig op ad den alder, hvor du selv vil starte… Så måske kunne I få en god pige-snak…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat