Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

BH?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvis du tænker, at det ville være rart at have en BH på, når du fx dyrker sport, så synes jeg, at du skal spørge din mor helt almindeligt, for det er jo faktisk bare et stykke undertøj.
Du kunne eventuelt spørge hende, hvor gammel hun synes, at man skal være, når man begynder at gå med BH - bare for at få snakken i gang. Eller du kan snakke om, at mange af pigerne i din klasse er begyndt at bruge BH, og at du godt kunne tænke dig at prøve én for at se, om du også gerne vil have én.

Hvis du egentlig ikke har lyst til en rigtig BH, findes der masser af forskellige slags toppe, som man kan bruge, når man dyrker sport; og også til hverdag. Der er mange piger, som begynder med at bruge top og brugere BH, når de kan passe en A-skål. 

Det kunne du måske kigge på sammen med en veninde.

Til sidst vil jeg sige, at der slet ikke er noget galt i at vente, og der er heller ikke noget galt i at gå med BH i din alder. Det kommer altsammen an på, hvor udviklede ens bryster er, og hvad, man selv synes, er behageligt, eller hvad man selv har lyst til.

Held og lykke med det!

Kærlig hilsen 
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat