Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bagud?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Først vil jeg gerne anerkende dig for at skrive herind og dele så ærligt, hvordan du har det med din krop.

Det er vigtigt, at man reagerer på en så stærk følelse, som det kan være at føle sig udenfor. Grunden til at jeg skriver sådan, er fordi man hurtigt kan få lavet en historie om sig selv. Som det, at man er nødt til at være asocial, fordi man ikke har udviklet sig i samme tempo som andre drenge.

At forsøge at lave stemmen dybere løser desværre ingenting. Puberteten, som er med til at udvikle kroppen, sker i forskelligt tempo, alt efter hvem man er, og hvilke gener man er født med. Man kan desværre ikke, som du har forsøgt med at gøre din stemme dybere, forcerer sin udvikling så den sker hurtigere. Udviklingen mod at blive et fuldvoksent menneske tager tid. Og nogen gange kan det tage lidt længere tid, end man selv synes at det skal tage. Giver det mening?

Som det næste vil jeg gerne kondolere for at du har mistet din far. Du har min dybeste medfølelse. Det må føles så uretfærdigt at skulle miste sin far så tidligt i sit liv. Har du mon fået snakket med nogen om de stærke følelser, der er forbundet med at miste?

Du skriver, at du ikke har lyst til at snakke med din mor om din udvikling, og det kan jeg til dels godt forstå. Kun til dels, fordi mange piger oplever næsten samme problematik i deres udvikling. Her handler det bare om kvindens udvikling, som hvem der får menstruation, og udvikler bryster, først og ja og sidst. Måske du kunne overveje at få din mor til at fortælle lidt om sine teenageår?

Mit råd til dig er at finde en voksen, som du er tryg ved og fortælle ham eller (hende) om dine tanker. Det kunne for eksempel være et familiemedlem, måske en farbror, fætter? Det kunne også en god ven eller en anden relation, som du er tryg ved og har tillid til? Du kunne også vælge at snakke med den lærer eller pædagog, som du føler størst tilknytning til.

Hvis du har brug for en snak eller måske hjælp til, hvordan du kan fortælle den voksne det, så er du altid velkommen til at ringe til en af vores søde rådgivere på BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat