Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Acne på hele ryggen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej kære pige.

Hvor kan jeg godt forstå dig og at du ikke bryder dig om, at vise din hud frem, hvis du har acne, som du beskriver.

Der er ingen mennesker – og slet ikke unge i din alder – som ønsker at vise de sider frem af sig selv, som man er ked af. Det er helt naturligt.

Men det skal ikke være sådan, at man i sine ungdomsår – eller generelt i hele sit liv – skal gå og være ked af det over ting, som man rent faktisk kan få hjælp til og gøre noget ved.

For mange der har acne oplever faktisk at de piller og cremer, som de kan få igennem lægen virker og gør en positiv forskel.

Når man er ked af det og ikke føler at man kan lave de ting, som man egentlig ønsker sammen med sine venner – så har dine nærmeste voksne pligt til at forsøge at hjælpe dig. Der er os herinde på BørneTelefonen, som meget gerne lytte og forstå din udfordring. Så er der din læge som helt sikkert har gode råd klar til dig – og sidst men aller vigtigst; din mor og hendes omsorg. Hun kan vise dig omsorg ved at lytte, forsøge at forstå og hjælpe dig med at kontakte lægen.

Så jeg synes virkelig at du skal fortælle hende igen, hvor meget det betyder for dig. Måske du kan vise hende dette brev til os og vores svar til dig? Nogle gange skal ens forældre have fortalt tingene et par gange, for det måske helt går op for dem, hvor meget det fylder. Og hvis det begynder at påvirke dit sociale liv negativt, som jeg kan fornemme er tilfældet, så synes jeg du har al mulig god grund til at prøve at finde en løsning.

Hvis din mor fortsat ikke ønsker, at hjælpe dig med at kontakte lægen – kan det være at du måske har en anden voksen, som kan hjælpe dig? Du har også mulighed for helt selv at gøre det, og lægen har i princippet tavshedspligt, så du kan tale med ham eller hende uden at andre ved det.

Det kan også være at du kan købe produkter på apoteket uden en recept fra lægen, som kan hjælpe på huden. På apoteket er der uddannet personale som ved en masse om de forskellige produkter de har, og de kan sandsynligvis også hjælpe dig et godt stykke hen af vejen.

Du skal vide, at du ikke er alene om dine tanker og oplevelser. Der er også andre, som har problemer med acne – og måske har de også nogle gode råd. Kig gerne i vores Brevkasse HER om de måske har skrevet nogle gode råd.

Du må gerne kontakte os igen, hvis du ikke kan få den hjælp som du ønsker fra din mor eller anden voksen omkring dig.

Vi ønsker dig det bedste.

Fra BørneTelefonen.

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat