Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Transkønnet?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære undrende

Tak for dit brev. Det må være nogle forvirrende tanker at gå rundt med alene. Derfor er det rigtig godt, at du har delt dem. Jeg vil gerne starte med at sige, at der intet er galt med dig. Det er helt normalt at man som ung udforsker sit køn og sin seksualitet. Og her er du allerede godt i gang med, at lære dig selv bedre at kende.

Mange unge bliver på et tidspunkt forvirret omkring deres køn. Og der er faktisk flere, end man lige skulle tro, der føler sig som noget andet, end deres biologiske køn. Det tror jeg skyldes, at vi alle indeholder både maskuline og feminine følelser og tanker. Og her har du måske flere maskuline sider end dine veninder? Måske er det derfor, du i legene altid var dreng? Og måske er det derfor, du ikke bryder dig om din krops udvikling?

Du beder om idéer til, hvordan du ubemærket kan undersøge, om du ville føle dig mere tilpas som dreng. Her tænker jeg, at det er vigtigt, at du gør, hvad du vil – og måske uden at tænke så meget over, om det er typisk for drenge eller piger. Har du lyst til i en periode at gå i mere ”drenget” tøj? Så gør det – det er alligevel helt normalt at man som ung eksperimenterer med forskellige stilarter. På samme måde kan du prøve alle mulige andre ting. Det vigtige er, at du gør, det du har lyst til og finder frem til der, hvor du har det bedst.

Om du er transkønnet eller ej, kan jeg ikke give dig svaret på. Det er et svar, der dukker op hos dig selv, når du har prøvet forskellige ting af og fundet ud af, hvad du har det bedst med.

Der findes også en rigtig god rådgivning, der hedder Sexlinien. Her er de rigtig gode til at snakke med unge om alle emner indenfor køn og seksualitet. Måske kunne du prøve at ringe til dem helt anonymt? Du kan læse mere om dem her: http://www.sexlinien.dk/ På deres hjemmeside, kan du også finde mere information om, f.eks. at være transkønnet.

Jeg håber, du har kunnet bruge svaret. Hvis du har brug for flere idéer til, hvad du kan gøre eller bare har lyst til at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat