Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tiltrukket af, eller forelsket?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev og tak for at du deler dine tanker med BørneTelefonen. Nu skriver du ikke hvor gammel du er, men jeg går ud fra at du er i teenagealderen. Når man er teenager er der nemlig rigtig mange der ligesom dig har mange der udforsker og tænker meget omkring seksualitet og forelskelse, tiltrækning  eller venskab. Det er helt normalt at eksperimentere, være nysgerrig og prøve at være sammen med både piger og drenge, men det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at man enten er heteroseksuel, transseksuel, homoseksuel eller biseksuel. Seksualitet og vores lyster forandrer sig livet i gennem. Det er rigtig fint at eksperimentere man lærer meget om sig selv og det man synes er rart og dejligt,  og heldigvis er der intet krav om, at man skal definerer sin seksualitet. Seksualiteter er ofte symboliseret med en regnbue, og hvis man ser farverne, så kan man også se, at farverne går ind over hinanden, blandes og træder tydeligt frem flotte farvespektre - måske kan du bruge det billede på seksualitet til at finde ro i tankerne og fortsat være nysgerrig i din egen seksualtitet?

Jeg forstår det som, at du er tvivl om du er forelsket i din veninde eller om du udforsker din seksualitet. Det er et meget svært spørgsmål at svare på, men måske vil det være nemmer, at du ikke helt behøver at tænke, at du enten er forelsket eller udforsker seksualitet, for det kan jo være en blanding af begge dele. Det lyder som om, at du og din veninde har et rigtig godt venskab, hvor I kan tale om rigtig mange ting og det lyder som om, I allerede har talt om den aften hvor kærtegnede og kyssede. Mon du har fortalt hende om dine tanker? Måske du kan du fortælle hende, at du stadig tænker meget på det og har lyst til at gøre det flere gange. Du skriver, at hun også syntes, at det var dejligt, så måske hun også har lyst til at prøve det igen? Men du er måske bange for hvordan det vil påvirke jeres venskab? Du må jo forberede dig på, at hendes svar også kan være at hun ikke har lyst til mere og så må du jo respektere dette. Uanset hvad tænker jeg, at det vil nok være rart for dig at tale med hende om, at du måske ikke kun er til drenge? Eller også kan det være en snak om seksualitet i det hele taget?

 

Jeg håber mit brev har givet dig lidt mere ro omkring seksualitet og give svar på nogle af dine spørgsmål, ellers er du altid meget velkommen på BørneTelefonen på 116 111 eller logge på Chatten.

Mange hilsner fra BørneTelefonen.

 

 

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat