Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sexuel affære, eller nysgerrighed?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Der er mange, der har oplevet, at have den første seksuelle erfaring med en ven af samme køn, selvom du egentlig er til det modsatte køn.

Det er meget normalt, at man eksperimenterer seksuelt, når man har din alder. Man har nemlig en spirende seksualitet, en side af sig selv, som begynder at træde mere tydeligt frem. I teenageårene er det ikke unormalt at blive tiltrukket af sit eget køn i en periode uden, at man nødvendigvis er homoseksuel. Mange eksperimenterer derfor også for at finde ud af, hvad man synes bedst om. Det kan godt være dét, din ven gør.

Det er helt normalt og okay at prøve sig frem.

Det er også meget normalt, at det seksuelle føles rigtig dejligt, uanset kønnet. Men at man måske kun kan blive forelsket i det ene af kønnene. Derfor kan du sagtens synes, det var dejligt og spændende, dét du og din ven gjorde, selvom du egentlig mest er til piger.

Det vigtigste er, at man holder fast i, at det man gør, altid skal føles godt. Så man ikke får sagt ja til noget, mens man tænker nej indvendig.

Det lyder som om din ven gerne vil mere. Du skal finde ud af, om hvordan du har det med. Om du har lyst til mere med ham eller om det bare var noget du prøvede en enkelt gang.

Uanset hvad du finder frem til, er det en god idé, at fortælle eller skrive det til din ven. Så ved han, hvad du vil og ikke vil. Så bliver der ikke nogen misforståelser imellem jer og i jeres venskab. Det kan være, at det er lidt svært at snakke om, men du kan også vise ham dit brev og mit svar til dig. Det kan gøre det lettere, at komme igang med en snak.

Du er altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111, hvis du gerne vil snakke med en rådgiver om det, og du kan også skrive ind på chatten.

De bedste hilsner til dig fra BørneTelefonen

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat