Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksualitet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev. Det er altså et rigtig godt spørgsmål! Det kan være svært at pege på én grund til, at man for eksempel føler sig biseksuel. Der behøver faktisk slet ikke at være en grund. Det kan ”bare” være en følelse. For eksempel kan man have det, som du skriver: være tiltrukket af drenge, men også synes, der er noget fantastisk, og måske også tiltrækkende, ved piger.

Man kan også være tiltrukket af drenge, men enormt fascineret af piger. Der kan godt være forskel på den måde, man beundrer forskellige personer og køn på. Måske kan du prøve at lægge mærke til, om det er noget af det samme, der tiltrækker dig ved både piger og drenge eller om det er noget forskelligt, du bliver tiltrukket eller beundret af?

Det kan tage lang tid at finde ud af, hvad man er til. Mange prøver at være forelsket i både piger og drenge i perioder, men ender så måske til sidst med ”kun” at være tiltrukket af det ene køn.
Det er helt almindeligt, at man er nysgerrig på andre og sig selv – og at man føler sig meget fascineret og tiltrukket af andre. Især når man er i puberteten. Der sker nemlig en masse ting med kroppen og hovedet, og man begynder at se helt anderledes på sig selv og andre. Det skal man også lige vende sig til.

Et godt råd er, at man skal prøve at være lidt tålmodig med sig selv, når man er i puberteten. Selvom det kunne være rart at vide her og nu, om man er til det ene eller til det andet, så er det en god idé at give sig selv lidt tid og plads. I stedet kan man prøve at være opmærksom på, hvad man føler i de forskellige situationer – og på et tidspunkt har man måske lyst til at prøve sig lidt frem.
Du skal i hvert fald nok finde ud af, hvad du er til, og der behøver ikke være en bestemt grund til det.

Hvis du har lyst, kan du læse mere om seksualitet (for eksempel handler det om, hvilket køn man er til) på Sexliniens hjemmeside.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat