Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nonbinær eller bare forstyrret teenager?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære anonym på 14 år,

Jeg kan godt forstå, at du har lyst til, at dine forældre skal kende til dine tanker, og vide noget om hvordan det er at være dig i øjeblikket. For det er rart, at de mennesker man elsker og holder af, ved hvordan man har det og bakker en op.

De tanker og følelser du har nu, kan måske fortælle noget om hvordan din seksualitet udvikler sig med tiden. Den kan også nå at skifte flere gange undervejs i dit liv. Seksuel orientering og kønsidentitet behøver nemlig ikke være den samme hele livet igennem.

Da jeg læste dit brev, tænkte jeg: Sikke et utrolig velformuleret og klogt brev! Og mit umiddelbare forslag er derfor, at du viser dine forældre brevet.

Hvad tror du der vil ske, hvis du viser dem det? (Og måske mit svar?)

Du beskriver det hele så fint. At du IKKE har lyst til at tale en masse om det med dine forældre, men at du har brug for, at de ved det. At det er noget meget privat, som du selv er i gang med at finde ud af. Og at du er usikker, og bare har brug for at vide, at dine forældre vil elske og støtte dig uanset hvad.

Inden du viser dem brevet, kan du måske fortælle at du har skrevet til os om noget der er vigtigt for dig, men at det ikke ”farligt”. At du gerne vil have de læser det. At du gerne vil have, at de respekterer, at det er meget privat.

Tror du, de vil forstå hvor stor tillid og kærlighed du viser dem, ved at betro dig til dem? Og tror du, de vil kunne lade dig bestemme, hvor meget og hvornår du vil tale om det?

Jeg kan også anbefale du kigger på Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoners hjemmeside: http://lgbtungdom.dk/raadgivning/ungdomstelefonen/. De har en rådgivning, hvor man kan tale om fx seksualitet, det at føle sig lidt anderledes end sine venner og veninder og også om hvordan man får snakket med ens familie. 

Held og lykke med det hele.

De kærligste hilsner BørneTelefonen

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat