Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min personlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13 årige pige.

Tak for dit brev. ”Hvem er jeg egentlig?”, skriver du. Det er et meget stort spørgsmål, som fylder rigtigt meget hos mange andre unge på din alder. Og også hos mange voksne op igennem livet.

At det fylder meget i teenangeårene er ikke så mærkeligt, da det jo er der man i høj grad begynder at forme sin personlighed og sine personlige meninger. Nogle gange er ens meninger måske helt anderledes end ens forældres, eller endda anderledes end ens venner. Men lige præcis at skulle definere ens personlighed, det kan jeg godt forstå, at du syntes er svært.

Jeg vil dog forsøge at give dig nogle små fif, som du kan se om du kan bruge.

Du kan prøve at skrive ned hvilke ting der gør dig glad, og hvilke ting der gør dig vred/mindre glad. Samt hvilke ting du syntes er virkelig spændende, og hvilke ting du syntes er kedelige. Dette giver dig måske et større overblik over, hvad du egentlig syntes er spændende og hvad der giver dig glæde her i livet. Det siger en hel masse om dig og din personlighed. På den måde, kan du måske komme nærmere hvilke ting du skal blive ved med at opsøge. Fx bøger, musik osv.
Du skriver, at du gerne vil finde din personlige tøjstil og gøre dit værelse personligt. Som det først vil jeg sige, at lige meget hvad du gør, så er det personligt. For der findes kun én af dig - og derfor er du unik, hvad end du har på. Men det er naturligt, at eksperimentere lidt med, hvad for noget tøj og hvilken stil, man kan lide. Du kan prøve dig lidt frem og lægge mærke til dage, hvor du måske føler, at du har klædt dig som noget der passer helt perfekt til dig og din personlighed.
Du kan jo også bruge tid på at se på billeder af folk med flot stil og skrive ned, hvad det er du syntes, er rigtig flot og så prøv at kopiere det på din egen måde.
Selvom man har en personlig stil, må man jo godt blive inspireret af blade, blogs, filmstjerner osv.
Du skriver, at du ikke vil være som alle andre. Som sagt, så har du helt sikkert nogle sider ved dig, som er helt unikke fra, hvordan de andre piger i klassen er. Det handler bare om at opdage dem. Også her vil jeg opfordre dig til at lave en liste over sider af din personlighed, som du især er glad for og som du syntes er unikke for dig.
Bare det at blive opmærksomme på dem selv, vil få dem til at blive endnu tydeligere.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget. Held og lykke med at lærer dig selv bedre at kende.

Mange hilsner fra BørneTelefonen. 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat