Brev

Lgbt+ undervisning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære unge person på 13 år!

Jeg kan godt forstå, hvis dit mentale pres er ved at koge over!

Du er i puberteten. Du er i en rivende udvikling fysisk og mentalt. I den forbindelse er spørgsmål som kønsidentitet og seksualitet også i spil.

Det bør være lige gyldigt for dine lærere, hvordan de forholder sig personligt til din proces. Deres fineste opgave er at skabe et læringsrum og et miljø i skolen, som understøtter din læring og din trivsel. Det er der nogle regler om.

I den forbindelse lægger jeg mærke til, at kammeraterne i din klasse tager det meget pænt, når du fortæller om, hvad du er optaget af. Det tyder på, at dine kammerater anerkender dig, som du er.

Det er virkeligt vigtigt, at vi kan acceptere hinanden som dem, vi er. Det lyder som om, det kan lade sig gøre i din klasse, med dine kammerater.

Jeg kan godt forstå, hvis du ønsker dig at tale med nogen, der véd noget om de ting, som du er optaget af. Jeg foreslår, at du tjekker, om lgbtungdom.dk måske er noget for dig.

Det kan være, der er nogle tilbud i nærheden af, hvor du bor, som du kan bruge til noget.Når du tjekker hjemmesiden, kan du se, der er en ungdomstelefon. Dog ser det ud som om, den er under ombygning.

Desuden ser det ud som om, der arbejdes på at lave et undervisningstilbud til skolerne om LGBT. Det kunne måske være relevant for dine lærere og andre på skolen, som gerne vil have viden om børn og unges kønsidentitet og seksualitet. Jeg kan også se, at LGBT+Ungdom har en facebookside. Prøv også at tjekke dér. Der er måske aktiviteter og fællesskaber, der dur for dig dér.

Du kan også læse mere hér: LGBT+ Ungdom

Disse oplysninger kunne måske også være interessante for dine forældre, som jo skal  sikre, at du har det godt og klarer dig godt i skolen og med venner.

Det kunne måske være rart, hvis du også kunne tale med dem om dine tanker, så de kan støtte dig i den udvikling, som du gennemgår. Det vil jeg ønske for dig. Det vil jeg ønske for dem.

Desuden kunne det måske også være en hjælp for dig, hvis dine forældre (altså, hvis du ønsker det) ville tale med dine lærere om, hvordan de kan bakke dig op i at være DIG, mens du er i skolen.

Der er nogle regler om, at man ikke må diskriminere mennesker på grund af for eksempel race, tro, køn og seksualitet.

Jeg regner med, at dine lærere vil tænke over, hvordan disse regler kan blive respekteret i forbindelse med undervisningen, når de hører om, hvordan det nogle gange er for dig at være i undervisningen.

Jeg har lige nu givet dig en masse opgaver. Sådan kan det se ud.

Alt i alt drejer det sig om, at du tjekker LGTB+Ungdom både på foreningens  hjemmeside og på Facebook, hvor der måske er nogle gode oplysninger og tilbud til dig, som bakker dig op i at være DIG.

Alt i alt drejer det sig om, at du får mod på at tale med dine forældre og dine lærere, så de kan være dine gode voksne “på et oplyst grundlag”.

Det hedder det, når voksne får den viden, som er nødvendig for at forstå det barn, som de skal støtte og passe på, så barnet kan klare sig godt og udvikle sig godt.

Du kan overveje at vise mit svar på dit brev til dine forældre og dine lærere, hvis du tænker, at det kan være en god samtalestarter. Du bestemmer.

Jeg ønsker i hvert fald, at du får det godt!

Kærlig hilsen fra Børnetelefonen

 

 

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også blive klogere på dine rettigheder, eller teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat