Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbisk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Tak for dit brev. Jeg kan se, du har gjort dig mange tanker om det at være tiltrukket af piger. Det er super sejt, at du står ved hvem du er og er klar over, at der intet forkert er i at være lesbisk eller tiltrukket af begge køn. 

Først vil jeg gøre dig opmærksom på, at det er helt normalt at være tiltrukket af både drenge og piger på samme tid. Nogle finder med tiden ud af, at de 'kun' er tiltrukket af det ene køn. Men nogle bliver ved med at være biseksuelle, som det hedder, når man kan forelske sig i både drenge og piger.

Jeg kan godt forstå, at du gør dig tanker om, hvordan det bliver, når du springer ud. Og hvornår du vil gøre det. Det er svært at sige noget om, hvordan dine omgivelser vil reagere. Forhåbenligt vil de blive glade, fordi du er glad og acceptere dit valg af kæreste. Din selvsikkerhed er i hvert fald en fordel, når din omgangskreds får det at vide. Når du selv viser overfor dine omgivelser, at du er afklaret og helt ok med at være tiltrukket af piger, vil det også være nemmere og helt naturligt for andre at glæde sig på dine vegne. 

Hvis du oplever, at din omgangskreds synes det er mærkeligt, eller du udsættes for rygter, kan det måske være en god ide at tale med andre lesbiske eller bøsser, som oplever eller har oplevet det samme som dig, og høre hvad de har gjort. På den måde vil du også lære andre lesbiske og biseksuelle at kende.

Derfor vil jeg anbefale dig at gå ind på LGBT.

Jeg tænker ikke, du skal være så bange for ikke at finde en kæreste i din omgangskreds. Jeg tror ikke, at folk vil synes, det er mere mærkeligt, at I kender hinanden, end hvis du havde fundet hende via en datingprofil. Men hvis du stadig er bekymret for det, så overvej, om du måske kunne udvide din omgangskreds ved fx at begynde til en ny form for fritidsinteresse. Så er der chance for, at du møder en sød pige her. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat