Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbisk?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Tak, for dit brev. Jeg kan godt høre, at det bekymrer dig meget over, at du føler, som du gør. Derfor er det godt, du har skrevet herind, så du ikke sidder alene med dine tanker.

I din alder er der mange, der bliver forskrækkede, når de oplever, at de bliver tiltrukket af samme køn som dem selv. Men det er altså helt normalt at have det sådan. Det behøver derfor ikke betyde, at du er lesbisk, at du føler dig tiltrukket af piger. 

I teenageårene begynder de fleste at udforske deres seksualitet. Og mange oplever at blive tiltrukket af forskellige ting, netop fordi det er en udforskning, og man ligesom skal lære det hele at kende. Mange unge prøver sig derfor frem og får nogle erfaringer med begge køn, inden de kan mærke, om de er heteroseksuelle eller ej. 

Det er rigtig ærgerligt, at din seksualitet er forbundet med dårlig samvittighed. Jeg tænker, at ens seksuelle tanker, er ens egne. Og man kan jo ikke styre, hvad man føler sig tiltrukket af. At du tænker på dine veninde, er nok ikke et tegn på, at du i virkeligheden gerne vil have sex med hende. Nok mere et udtryk for, at du har lyst til at udforske, det at være sammen med en pige. Giver det mening? 

Jeg synes derfor, du skal prøve at give dig selv lov til at tænke og føle, hvad du gør. Og så langsomt prøve dig lidt frem. Det kan også være en hjælp at læse om andres oplevelser med at være lesbisk. Du kan derfor læse mere på:http://lgbtungdom.dk/

Hvis du på et tidspunkt finder ud af, at du er lesbisk, så vil jeg foreslå dig at tale med nogen om det. Og om det, det får dig til at føle. Det kan fx være dine forældre? Eller en anden du har tillid til. Du vil sikkert opleve, at det er en stor lettelse, at stå ved den man er. 

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat