Brev

Kønsskifte

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15

Det er nogle meget personlige og vigtige tanker, du går med. Så det er godt, at du nu skriver ind til os. 

Jeg kan høre, at du tænker meget på det med at være pige. For du beskriver, hvor glad du bliver for at se de videoer. Der er selvfølgelig en masse tanker forbundet med det at skifte køn, og du beskriver også en del af dem så flot her i dit brev. 

Man kan have mange tanker og bekymringer om, hvordan ens omgangskreds og ikke mindst ens forældre vil tage det. Det er selvfølgelig en stor faktor i processen om at beslutte sig for at tage det endelige skridt. Man kan sige at du nødvendigvis heller ikke skal tage det helt store skridt lige med det samme, men måske tage det af nogle stadier, i et tempo du føler passende.

En organisation der beskæftiger sig en del med lige præcis disse tanker, som du går med, er LGBT - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, og de rådgiver dagligt unge som har overvejelser omkring deres kønsidentitet og/eller deres kønsudtryk. De har bla. en telefonisk rådgivning og en chat, som du kan finde her: http://lgbt.dk/radgivning/. 

Derudover kan du læse lidt på følgende links omkring det at blive transkønnet  http://lgbt.dk/politik/transpolitik/ og også deltage i nogle samtalegrupper, hvis det skulle have interesse- http://lgbt.dk/transit-samtalegruppe/. Slutteligt er dette også en stor beslutning at stå alene med, og selvom du opnår støtte fra LGBT vil det da være rart også at få den fra  andre, især sine forældre. 

Du skriver at du tror, at de aldrig nogensinde vil gå med til det - men at du har nogle støttende og kærlige forældre. Hvis dine forældre fx på et tidspunkt har udtalt nogle dårlige ting om transkønnede, så kan det være det, nager dig i hovedet.

Hvordan ville du have det med at tale med dem omkring disse tanker, du har? Hvis det er for svært for dig at sige det til dem direkte, kan du skrive et brev, som du kan vise til dem. Vi har en god guide til at skrive sådan et brev på dette link: https://www.bornetelefonen.dk/skriv-0. Du kan evt. læse lidt mere på LGBT’s hjemmeside og/eller tale med dem, inden du taler med dine forældre. 

 De kærligste hilsner BørneTelefonen 

Køn og identitet Andre der hjælper

LGBT+ Ungdom

Anonym rådgivning om seksualitet, spring-ud-problemer, usikkerhed om man er homo / bi / trans, hvordan man får det sagt mm.

Læs mere

Sabaah

Har du minoritetsbaggrund og tumler du med tanker om til din seksuelle orientering og/eller kønsidentitet?

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat