Brev

Jeg vil være en dreng.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige

Tak for dit brev, hvor du så flot forklarer, hvordan du har det. Jeg forstår godt, at det er rigtig svært, når du ikke føler, du passer ind i din egen krop. Og måske også er bange for andres reaktion på det.

Du har allerede gjort dig mange tanker og søgt information. Og du har helt ret: Man kalder det for transkøn, når man er født i en kvindekrop, men føler sig som en mand. Eller omvendt, er født i en mandekrop, men føler sig som en kvinde.

Nogle gange kaldes transkønnede for transseksuelle. Men at være trans handler ikke om seksualitet, men køn. Ligesom alle andre personer har transkønnede også forskellige seksualiteter, som ikke har noget med ens køn at gøre. Du skriver også, at du godt kan lide drenge, selvom du ikke vil være en pige. Og det er altså helt almindeligt.

Det er også meget forskelligt, hvad man har behov for, for at få det godt i sin egen krop som transkønnet. Nogle klæder sig i tøj, der passer til det køn, man ønsker at være. Det kan både være engang imellem eller altid. Andre ændrer deres biologiske køn ved kønsskifteoperation eller hormoner. Mens andre igen skifter køn ved at ændre deres cpr–nummer. Det kaldes et juridisk kønsskifte.

Jeg ved ikke, om der er nogle af tingene, du synes passer på dig? Men jeg skriver det, for at du ved, at der ikke er én bestemt måde, der er rigtig eller forkert.

Det handler om, at du skal have det godt med dig selv og dit køn – biologisk, juridisk eller på anden vis. Og du virker til at være rigtig god til at mærke efter, hvordan du har det, og hvad du har brug for.

Jeg håber og tror på, at du kan bruge den evne til at finde frem til, hvad du har brug for, for at få det godt med dig selv.

Du spørger om, hvad du skal gøre, og om du skal sige det til din mor og far. Jeg vil i hvert fald opfordre dig til at snakke med nogen, for det kan være rigtig hårdt at gå med dine tanker selv.

Du kan prøve at snakke med din mor eller far, men det kunne også være en anden, du stoler på. Måske en anden i familien, en ven eller en lærer?

Sådan kan I måske finde frem til nogle løsninger, som er gode for dig. Det kan være at gå i mere ”drenget” tøj, eller sammen undersøge mulighederne for et (juridisk) kønsskifte.

Andre, som der har stået i lignende situationer synes, det er hjælpsomt at skrive et brev for at forklare, hvordan de har det, og hvad de har brug for hjælp til. Det kan måske også være hjælpsomt at vise nogen brevet her og mit svar?

Du kan måske også søge mere information og hjælp hos LGBT+ Ungdom eller Sexlinien.

Jeg håber, at mit brev kan hjælpe dig lidt. Du er også velkommen til at ringe til os på 116 111, hvis du har brug for at tale lidt mere om det hele.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Køn og identitet Andre der hjælper

LGBT+ Ungdom

Anonym rådgivning om seksualitet, spring-ud-problemer, usikkerhed om man er homo / bi / trans, hvordan man får det sagt mm.

Læs mere

Sabaah

Har du minoritetsbaggrund og tumler du med tanker om til din seksuelle orientering og/eller kønsidentitet?

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat