Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er lesbisk

Hej Børnetelefonen.

Jeg er en pige på 14 år der går i 8 klasse på en normal folkeskole. Jeg har siden jeg startede i skole følt jeg var lidt speciel.

Jeg har aldrig rigtigt haft nogle følelser for en dreng. Men jeg ser på pigerne på en anden måde. Jeg har hele mit liv benægtet det og sagt til mig selv at det kunne jo ikke ske.

Jeg skrev breve for at få mine følelser ud. Jeg var frustreret. Men til sidst indså jeg at jeg var til piger og indrømmede det overfor mig selv.

Jeg startede med at snakke med min familie om det. Så fortalte jeg det til mine tætteste venner. Jeg stillede mig op foran klassen og fortalte til alle at jeg var til piger. Folk tog rigtigt pænt imod det hele klassen.

Jeg har følelser for en pige fra klassen. Jeg har ikke sagt det til hende for jeg vil ikke ødelægge vores venskab. Men jeg vil gerne have et råd til om der findes en hjemmeside hvor jeg kan skrive med en pige på min egen alder, som har det på samme måde.

Med venlig hilsen Den lesbiske pige

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige.

Tak for dit brev. Da jeg læste det, blev jeg meget glad for og overrasket over, hvor sej du er. Du har været igennem en masse overvejelser, tanker og frustrationer omkring det at være lesbisk. Du har forsøgt at håndtere det ved at skrive følelserne ud – men til sidst har du valgt at stå ved dig selv! Og du har endda sagt det til både din familie, dine venner og til klassen. Du er SÅ sej. Hvor der det dejligt, at du står ved, den du er! Og også dejligt, at du har fået gode reaktioner på det fra dine omgivelser. 

Du vil nu gerne have kontakt til andre piger på din alder, som du kan skrive med. Jeg kender desværre ikke så mange sider, hvor man kan skrive med andre. Men jeg ved at Landsforeningen for bøsser og lesbiske har nogle støttegrupper for unge, hvor man kan mødes og snakke sammen. Kunne det måske være interessant for dig? På den måde kan du også lære nogle på din alder at kende? Du kan læse mere på: http://lgbtungdom.dk/

Du fortæller, at du er forelsket i en pige fra din klasse. Men ikke vil sige det, fordi du ikke vil ødelægge jeres venskab. Det er selvfølgelig helt op til dig, men hvis du har mod på det, kunne du prøve at lægge mærke til, om hun virker interesseret i dig på en anden måde end venne-måden. Du kunne også spørge hende, om hun har prøvet at være forelsket i en pige? Det kunne fortælle dig lidt mere om, hvor hun står, og om jeres venskab kunne udvikle sig til et kæresteforhold. Du kan selvfølgelig også altid være ærlig og sige, at du er forelsket i hende. Men du har ret - hvis hun bliver lidt chokeret over det, kan det ændre jeres venskab. 

Jeg håber, at du finder en, der har det ligesom dig, som du kan skrive eller snakke med. Og med dit mod og den store åbenhed du har, så tænker jeg, at det nok skal lade sig gøre. Jeg tror endda, at der er andre, der vil kunne blive meget inspireret af at tale med dig og høre din historie.

Med venlig hilsen Børnetelefonen.

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat