Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

i tvivl

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 14 år

At blive tiltrukket af andre drenge betyder ikke nødvendigvis, at man er homoseksuel. Mange mennesker oplever i løbet af deres liv at være tiltrukket både følelsesmæssigt og seksuelt af begge køn. Måske endda på samme tid. Det kan blot være en nysgerrighed eller en fantasi om at være sammen med en af samme køn. Det er især almindeligt, at unge i starten af teenageårene kan opleve at føle sig tiltrukket af personer af begge køn – og måske også kan være nysgerrige i forhold til at eksperimentere med deres seksualitet. 

Hvis man er i tvivl om sin seksualitet, er der flere ting, man kan prøve at tænke over. Det kan fx være spørgsmål som: Har jeg været forelsket i flest drenge eller i flest piger? Er der forskel på de følelser, jeg har haft i forhold til, om jeg var forelsket i en dreng eller i en pige? Du kan også overveje, om du har været forelsket i andre fyre eller det nærmere har været en fascination eller nysgerrighed?

Hvis du har modet til det, kan du også prøve at eksperimentere med det, fx ved at kysse med en fyr. Så vil du måske få en fornemmelse for, om det er noget for dig. Kunne det være en mulighed?

Det kan være svært for mange at erkende, at man er homoseksuel. Det er måske angsten for at være anderledes eller frygten for, hvordan vennerne og familien vil reagere, der gør det svært. Hvordan mon du ville have det med det? Du skriver, at du siger nej til drenge, hvis de spørger, om du er bøsse og ja til pigerne. Hvad er det mon, der gør, at du svarer forskelligt? Og har du overvejet, om du kan svare ærligt og sige, at du er i tvivl?
 
Selvom det er svært for nogen at erkende og acceptere, at man er homoseksuel, har mange det sådan, at når de først har indrømmet det overfor sig selv, er der en masse ting, der falder på plads og bliver nemmere. Hvis du selv når til den erkendelse, bliver det måske også nemmere at fortælle det til andre. I den forbindelse kan du også tænke på, at du ikke selv bestemmer, hvem du bliver forelsket i, eller hvem du bliver tiltrukket af.
Hvis du gerne vil vide mere om homoseksualitet, kan du læse mere på sexlinien.dk. Der er en masse gode råd og fakta, som du måske kan bruge.

Jeg tænker også på, om du mon har delt dine tanker med andre? For mange unge mennesker kan tanker omkring, om man er homoseksuel eller ej, fylde meget og måske sætte gang i en masse spørgsmål og bekymringer. Derfor er det godt at dele disse tanker med andre. Det kan være en god ven eller veninde eller en voksen, du har tillid til. Det kan være dine forældre, din lærer, din tante, onkel eller en helt anden. Måske du kender en homoseksuel person, som du kunne spørger til råds? Det kan være rart at dele sine tanker og følelser med en, der måske har været igennem nogenlunde det samme som en selv. Kunne det mon være en mulighed?

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og jeg ønsker dig alt det bedste.

De kærligste hilsner og knus fra Børnetelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat