Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan springer jeg ud?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Mange tak for dit brev. For nogle mennesker tager det et helt liv, at anerkende sin seksuelle orientering og at være åben omkring den - du er allerede kommet et godt stykke af vejen og erved at være klar til at fortælle om det til dine venner.

Det at dine venner laver grin med homoseksuelle, tror jeg bunder i fordomme og misforståelser. For de fleste går det bedre end forventet, at få fortalt omgivelser om sin seksualitet, og det er sjældent, at de fortryder deres valg.

Du skal gøre op med dig selv, hvordan du har lyst til at fortælle det til dine venner. Nogle har i første omgang lyst til at fortælle om det til en god ven eller veninde. Andre vælger at fortælle det til mange på en gang. Du skal mærke efter, hvad der føles mest rigtig for dig.

Uanset hvad du vælger, er det en god idé at tage hensyn til dem, du vælger at fortælle det til. Du har haft tid til at tænke over dine følelser og den proces du har været igennem - for dine venner kan det tage tid at vænne sig til. Brug tid på at fortælle dem om de tanker du har gjort dig og besvar deres spørgsmål, hvis de har nogen.

Der kan godt være forskel på, hvordan piger og drenge reagere på din information. Måske vil nogle af dine drengevenner være bekymrede for, at du vil lægge an på dem. Så må du fortælle, at bare fordi man er homoseksuel, betyder det ikke, at man går rundt og lægger an på alle. Lige som at de heller ikke lægger an på alle piger, de møder. Har du veninder vil du måske opleve mere fortrolighed, støtte og hjælp.

I dine overvejelser over at få fortalt dine venner at du er homoseksuel, kan du også tænke over hvordan du vil sige det til dem. Vil der være bedst ansigt til ansigt eller måske foretrækker du at skrive et brev?

Det er mange overvejelser du skal igennem. Hvis du har brug for mere inspiration til at få sat ord på din seksualitet over for venner og familie så kig på www.lgbt.dk (landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) eller på www.sexlinien.dk.

Jeg ønsker dig nogle gode snakke fremover!

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat