Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan og hvornår skal jeg springe ud?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13

Hvor er det bare sejt, du føler dig klar omkring din seksualitet. Det er de færreste i din alder, der gør det. Tak fordi du deler det med os.

Hvor er det ærgerligt, at mange taler ned omkring homoseksualitet. Det er slet ikke okay. Er det alle på skolen, der har det sådan. Eller tror du alligevel, der er nogen, som ville bakke dig op? Måske du kunne starte med at fortælle det til en af de venner, du stoler mest på? Eller du kan starte med at fortælle det til nogen udenfor skolen. Er der en udenfor skolen, som du kunne fortælle det til? Måske et familiemedlem eller en ven. Det kan nemlig være lettere at fortælle det til mange, når man har fortalt det til en. På den måde har man fået en reaktion. Eller måske ikke en så stor reaktion, som man faktisk havde troet. Prøv at gå ind på sexliniens hjemmeside. Der kan du læse om andres erfaringer med at springe ud som homoseksuel.

Jeg vil dog også lige tilføje at det er meget normalt at man i løbet af puberteten, kan have følelser for begge køn. I perioder kan man tro man er homoseksuel for så senere at opdage, at det er man måske ikke alligevel. Det er helt normalt at have disse følelser og for langt de fleste er de først klar over hvilken seksualitet de har, når de er noget ældre. Så måske du lige nu bare kan nyde og acceptere de følelser du har og så se hvordan det udvikler sig i løbet af puberteten. Og så kan du jo altid overveje, hvor mange du har lyst til at dele dine tanker med lige nu. Jeg er sikker på at andre af dine venner har det på helt samme måde.

Til sidst skriver du, at du kun er 13. Du skal bare huske at gøre det der føles rigtigt for dig. Så er det lige meget om man er 13 eller 60 år gammel. Hold endelig fast i den du er!

Venlig hilsen BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat