Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvem er jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Mange tak for dit brev. Rigtig mange unge i din alder kan genkende forvirrede følelser omkring dem selv og hvem de er. Og det lyder som om, at det kunne være fordi, at du skal til at tage nogle valg omkring hvad der interesserer dig, og hvad du måske vil lave efter folkeskolen, at du er begyndt at få de tanker?

Jeg kan sagtens sætte mig ind i de følelser du beskriver, og det tror jeg at jeg kan, fordi de er helt almindelige at have, og fordi alle mennesker har dem en gang imellem - også selvom de kan virke som typerne der ikke har det. De følelser kan være rigtig ubehagelige og forstyrrende, for netop som man troede at man vidste hvem man var, hvad man var god til, og hvad man kunne lide, kan man blive hylet helt ud af den.  

Som du skriver, findes der ikke nogen test der kan fortælle dig hvem du er. Du bliver til den du er igennem de ting du oplever, lærer og gør, alene og sammen med andre. Og selvom man har en identitet, er man er egentlig aldrig færdig med den udvikling. 

Og du er jo allerede nogen. Du er sjov, kreativ og glad. Men du er vist også en pige, der reflekterer over livet og tvivler på ting. Og det er i bund og grund sundt, også selvom det føles forvirrende og frustrerende lige nu. For den slags tanker gør dig klogere på dig selv og på livet. Og måske kan de også give en motivation til at udforske nye ting, og være åben over for verden.

Jeg synes det er rigtig positivt, at du rækker ud efter rådgivning, når du har de her følelser. For det er meget ofte en hjælp at tale med andre. Og det vil jeg råde dig til at blive ved med. 

Måske har en du god ven eller veninde du kunne tale med? Måske kan de genkende de samme slags tanker og følelser? Eller måske din mor eller far, eller en anden voksen du er knyttet til. De har jo alle prøvet at være unge, og kan måske huske at have været forvirrede over hvad de ville, hvem de var, og hvad de skulle gøre.

På din skole findes der også en studievejleder du kan tale med. Han eller hun er der, for at rådgive om valg af videre uddannelse, og til at tale om hvordan det går i skolen. Hvis du spørger på kontoret, eller spørger din lærer, kan I aftale en tid til at tale sammen. Det kunne måske også være en idé? Det kan være han eller hun kan fortælle om spændende steder at tage i praktik, som har noget at gøre med at være kreativ. Fx en tegnestue, en systue, et reklamebureau eller alt muligt andet. Der findes også efterskoler der har forskellige linjer, fx musik, billedkunst, keramik eller drama. Det kunne også være at det kunne være noget for dig.

Jeg håber du kunne bruge mit svar til noget, og at det måske kunne give dig lidt ro på. Jeg vil ønske dig al mulig held og lykke fremover.

Mange hilsner,

BørneTelefonen

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat