Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvem er jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig på 18 år,

Der kan være i perioder i ens liv, hvor man kan føle sig meget usikker på, ’hvem man er’ – f.eks. når det kommer til ens køn og måske også i forhold til, hvem man tiltrækkes af.

I puberteten bruger man som regel meget tid på at tænke over, hvem man er, og hvordan man gerne vil være. Det kan være en enormt forvirrende tid, fordi det kan være svært at mærke, hvem man sådan helt præcist er. Man bliver måske også meget påvirket af de mennesker, der er omkring en: ens venner og ens familie.

Derfor kan det godt tage lang tid at finde ud af, hvem man egentlig er, og hvordan man godt kunne tænke sig at leve. Men det lyder som om, at du er på vej til at finde ud af, hvem du er – selvom det hele måske virker forvirrende lige nu. Du er i hvert fald virkelig god til at sætte ord på dine tanker og oplevelser.

Det er ikke mærkeligt eller unormalt, at du på den ene side sommetider forestiller dig selv som dreng, mens du på den anden side måske også godt kan lide de feminine sider af dig selv. Måske behøver de to ting ikke at udelukke hinanden? Måske kan du prøve at dyrke begge sider lidt? Måske har du lyst til at prøve at gå i noget forskelligt tøj? Det kan være, at du kan mærke, at noget føles bedre end andet?

Selvom det kunne være rart bare at vide, hvem man er, er det ikke altid, at man kan sætte sådan en helt fast beskrivelse på dig selv. Og det er slet ikke sikkert, at man føler, man enten er ’kvinde’ eller ’mand’. Jeg kan fornemme, at du allerede ved lidt om, hvad LGBT er – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. De har en rådgivningslinje, man kan ringe til, hvis man f.eks. er i tvivl om, ’hvem man er’ i forhold til køn og seksualitet. Du kan læse lidt mere om deres Ungdomstelefon lige her: http://lgbtungdom.dk/radgivning/ungdomstelefonen/

Det er helt OK at ringe ind og bare fortælle om sine tanker, som du har gjort i dit brev til os, og så kan man få sig en snak ud fra det. Du kan også læse lidt på deres hjemmeside, om de mange forskellige kønsidentiteter, der findes. Måske er der noget, som du føler, at du kan genkende: http://lgbt.dk/ordbog/koensidentiteter-og-koensforstaaelser/ 
Man kan også læse lidt om køn på Sexliniens hjemmeside her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksualitet-og-koen/koen.aspx

Det kan være rart at tale med nogen om de tanker, man har. Ofte bliver man lidt klogere på sig selv, når man vender dem og får dem lidt ud af hovedet.

Du er også meget velkommen til at SMS’e, ringe eller skrive til os på Chatten, hvis du har lyst til at tale mere med os om det.  Det kan også være, at det ville være rart at snakke med en ven eller veninde, som du føler dig meget fortrolig med? Eller måske med en af dine forældre, selvom det måske kan være svært?

’Hvem man er’ er noget, der kan ændre sig gennem hele ens liv. Det kan både gælde i forhold til køn og seksualitet. Det er helt normalt ikke helt at vide, hvem man er – og hvordan man har lyst til at være. Det bedste råd er at have tålmodighed med sig selv og at tale med nogen om det, så man kan få sine tanker vendt, og så man ikke går og bakser med svære tanker alene. Du er slet ikke den eneste, der har det, som du har det!

De bedste hilsner

BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat