Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad sker der med mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Hvor er det godt at du skriver. Det lyder som en lidt svær tid du er i lige nu. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil tale om det. Jeg håber mit svar kan give dig lidt ro.

Der er intet unormalt i at føle sig forvirret og usikker over sig selv og sin plads i verden. Mit bedste råd er faktisk at blive ved med at tale om det. Det kan være med dine forældre, dine veninder, en lærer, eller andre du er tryg ved. Hvordan du vil tale om det, kan også være forskelligt. Du kan fx skrive et brev, eller vise det du har skrevet til os. Du kan også spørge dine forældre eller veninder om de også er eller har været forvirret. Det gætter jeg på, at de også er eller har været engang imellem. Du er også velkommen til at ringe ind til os på  BørneTelefonen 116111. Vi taler med mange unge som er i tvivl og forvirret, vi er også klar til at med dig.

Jeg vil også rigtig gerne sige til dig, at du ikke behøver at have helt styr på hvem du er. Det er der ikke ret mange unge, der egentlig har. Også selvom det kan virke sådan. Det tager nemlig tid at finde ud af det.

Når jeg læser dit brev, ser jeg en en klog og følsom pige, som har gode venner og kan lide håndbold. Og jeg tænker, at det er nogle rigtig gode ting at være. Og et rigtig godt sted at starte, for du kan jo blive til meget andet og mere. Måske er der noget du er interesseret i, som du gerne vil fordybe dig i, eller lære mere om. Det kan være alt fra bøger til keramik til politik eller fysik. At finde noget man virkelig brænder for, eller finde ud af hvad man i hvert fald ikke brænder for, er vigtige skridt på vejen til at lære sig selv bedre at kende.

At skrive til os, var en rigtig god start. Og du gør det helt rigtige, ved at tale ud om dine frustrationer. Jeg håber mit brev måske kunne give dig lidt ro i sindet, og hjælpe dig til at tale med nogen omkring dig som kan hjælpe.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat