Brev

Homoseksuel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng 15

Hvor er det godt, at du har skrevet herind. Det kan være forvirrende at opdage, at man er bøsse, og mærke at man har svært ved at acceptere det. Og det er helt normalt at være nervøs for, hvordan ens venner og familie vil reagere på det. Det er derfor modigt og klogt af dig at bede om hjælp!

Du skriver, at du lige har fundet ud af, at du er bøsse. Noget tyder på, at du har haft en oplevelse, der fortæller dig, at du er mere tiltrukket af fyre end af piger. Hvis du har det sådan, kan det godt være, at du er homoseksuel. Men du er stadig så ung, at du måske har brug for mere tid og erfaring, inden du helt kan vide det.

I teenageårene er det ikke unormalt at blive tiltrukket af sit eget køn i en periode uden, at man nødvendigvis er homoseksuel. Mange eksperimenterer derfor også for at finde ud af, om de er til det ene eller det andet køn.

Hvis du er homoseksuel, så er der hverken en behandling eller medicin, der kan ændre på det. Så er det simpelthen sådan, du har det. Og så er der på ingen måde noget galt med dig.

Jeg kan høre på dig, at du er bekymret for, hvordan dine omgivelser vil modtage det, hvis du fortæller dem, at du er bøsse. Det lyder som om, at det kan være svært at få sagt.

Derfor vil jeg foreslå dig, at du i første omgang selv læser lidt på nettet. Her kan du læse om, hvad det vil sige at være homoseksuel, om hvordan andre har haft det, hvordan de fortalte det til venner og familie. Så kan du måske endda finde nogle gode råd til, hvordan du bedst selv får det sagt.

Prøv at kigge på http://www.sexlinien.dk/ som skriver en del om emnet. Du kan også finde information på http://lgbtungdom.dk/

Måske er der en, du alligevel føler, du kan snakke med, når du har læst lidt nettet?

Hvis du fortsat synes, at det er svært, så vil jeg foreslå dig at ringe ind på Børnetelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver. Det kan være en god måde at ”øve” sig på at tale om dét, der er svært. Du er anonym, når du ringer ind til Børnetelefonen.

Du kan også ringe ind til http://lgbtungdom.dk/radgivning/ungdomstelefonen/ , hvor man kan tale med en rådgiver, der selv har valgt at ”springe ud”, så du kan høre om andres erfaringer.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Mange gode hilsner
Børnetelefonen
 

 

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat