Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Homoseksualitet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14

Du har taget et både sejt, stort og modigt skridt ved at skrive dette brev.

Der er på ingen måde noget galt med dig. Men jeg kan godt forstå, du får den tanke, når du er omgivet af drenge, der tilsyneladende ikke er homoseksuelle og endda bruger ordet ’bøsse’ som skældsord.

I din alder er det helt normalt, at blive mere bevidst om sin seksualitet, og mange eksperimenterer også i teenageårene for at finde ud af, om de er til det ene eller det andet køn. 

Du beskriver i dit brev flere situationer, hvor du oplever at tænde på drenge frem for piger. Så noget tyder på, at du godt kunne være homoseksuel. Men du er stadig så ung, at du nok har brug for mere tid og erfaring, inden du helt kan vide det. Jeg tænker derfor, at du må stå med en masse spørgsmål. 

Hvem skal du snakke med
Jeg kan sagtens forstå, at du synes, det er svært at skulle snakke med dine forældre eller venner om. Og måske har du også mest til at vente, til du selv er blevet mere sikker i det?

Det kan være svært for både venner og forældre at guide og rådgive dig, hvis det er "fremmed land" for dem. Dermed ikke sagt at de ikke støtter dig. Men det er rigtig svært at rådgive om noget, man ikke ved særlig meget om. 

Du kan derfor spørge dig selv: Har jeg brug for at sige det til dem, fordi jeg vil have råd til, hvad jeg skal gøre? Eller har jeg brug for at sige det, så det bliver virkeligt for mig og for at få deres støtte?

Vær nysgerrig - undersøg mere om homoseksualitet

Hvis ikke du tror, dine forældre eller venner kan rådgive dig, så kan du jo selv prøve prøve at researche og få svar på nogle spørgsmål.

Gå fx. på nettet og bliv klogere –http://www.sexlinien.dk/ skriver eksempelvis en del om emnet. Du kan også finde information på http://lgbtungdom.dk/

Find ud af, hvad det vil sige at være homoseksuel?
Hvordan har andre haft det, inden de fortalte det til venner og familie?
Måske der endda findes nogle gode råd til, hvordan du bedst får det sagt?

Men research kan også være at prøve det af – altså kom ud og kys på nogle fyre og oplev hvordan det er?

Bøsse som skældsord
Ift. at dine venner bruger ordet bøsse som skældsord, så kan jeg godt forstå, at det går dig på. Jeg tror, at mange bruger det i mangel på bedre og desværre ikke tænker over det. 

Men du kunne ta’ dem på ordet næste gang, de gør det: Spørg dem, af ren og skær nysgerrighed, hvorfor de egentligt siger 'bøsse' som skældsord? Hvad lægger de i det? Måske det kunne blive starten til en ret spændende diskussion. 

Men for at slutte, hvor jeg startede, så er der absolut intet galt med dig! 

Du er en sej ung fyr, der mærker efter og lytter til sig selv. Du har allerede taget et kæmpe skridt ved at anerkende og stå ved dine følelser. Næste skridt er, at du blive klogere på det at være homoseksuel – for herigennem at finde styrken til at springe helt ud, hvis det viser sig, at du er til drenge. 

 

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen
 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat