Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Der er mange unge, der  begynder at eksperimentere med forskellige ting, der har noget med seksualitet og sex at gøre, når de er i din alder. Det er der ikke noget unormalt eller forkert i.

Der er f.eks. nogle veninder, der prøver at kysse. Måske er de nysgerrige på, hvordan det føles at kysse (en pige)? Måske er de nysgerrige på, hvordan man egentlig gør? Det kan være en måde at prøve nogle ting af på. Det betyder ikke nødvendigvis, at de er lesbiske.

Måske hjælper det dig lidt at tænke på, at det faktisk er meget normalt, at mange andre også prøver sådan nogle ting af på den måde?

Det kan føles meget ubehageligt, hvis andre snakker bag ens ryg – især hvis de siger noget, man ikke har lyst til, at alle skal vide – og noget, som måske slet ikke passer.

Selvom det føles rigtig ubehageligt lige nu, er det ofte sådan, at folk stopper med at snakke efter noget tid. Men indtil da kunne det måske være rart for dig at tale med nogen om det? Det kunne være en af dine forældre? Eller måske en lærer? Det kan også være, at du har brug for at tale med din veninde om det? Måske vil det være godt at høre, hvordan hun har det – og hvad hun tænker om det, folk siger og ’ved’?

Du er også velkommen til at ringe herind til BørneTelefonen på nummer 116 111. Det lyder nemlig slet ikke som om, at du har gjort noget, du burde have dårlig samvittighed over. Men derfor kan man godt have brug for at snakke om det, der er sket – og om, hvad man lige gør, når andre ved noget, man gerne ville have holdt for sig selv.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat