Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hårfarve

Kære børnebrevkassen.

Overskriften siger lidt om mit problem: Hårfarve.
Jeg er 15 år, og mit allerhøjeste ønske lige for tiden er, at få farvet mit hår. (af en frisør)
Men problemet er min mor. Hun vil ikke give mig lov før jeg er 18, og selv kan bestemme.

Måske lyder mit problem lidt irrelevant, men det fylder faktisk utroligt meget i min verden lige nu. Jeg har en smule problemer med mit selvværd i forvejen, og jeg kan ikke kigge mig selv i sejlet uden at tænke, at jeg rigtig gerne ville se anderledes ud – have en anden hårfarve. Lige nu, er mit hår bare sådan en helt normal lysebrun farve. Den er ikke så slem, men jeg føler bare, at det ville gøre en kæmpe forskel i min verden hvis den var anderledes.

Jeg læser mange af brevene herinde fra, og kan godt se at mit problem måske ikke er så “stort”. Men det ER det altså for mig lige nu, og jeg har ikke tænkt på andet det sidste lange stykke tid.

Jeg har prøvet at bruge det med mit dårlige selvværdet som argument overfor mine forældre (Min far er ikke den største modstander, han giver bare min mor ret), men så sagde de, at det var én af grundende til at jeg ikke måtte – de synes ikke at man i så ung en alder skal ændre på noget man er utilfreds med, man skal lære at elske det.

Jeg kan godt se hvad mine forældre mener, og jeg er heller ikke uenig.

MEN – det er altså bare mit allerhøjeste ønske lige nu, og jeg er bare så frustreret, at jeg næsten ikke kan være i mig selv.

Er der noget man kan sige til en voksen – min mor -, som der i denne her situation ville få hende til nat ændre mening? Jeg håber at i kan hjælpe.

Mange hilser fra
Pigen der inderligt ønsker en anden hårfarve.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år, 

Problemer er altid helt forskellige, og de kan være store og små. Derfor kan jeg godt forstå, at du tænker meget på det her.

Du har allerede snakket med dine forældre, som ikke umiddelbart synes, at det er en god idé med hårfarvning. Men jeg tænker på, om du måske kunne prøve at tage en snak med din mor igen og understrege de ting for hende, du skriver i dit brev? Du kunne fx sige til hende, at grunden til, at du sådan bliver ved med at tænke på hårfarven er, at du tror, at det kunne hjælpe på dit selvværd. Eller om du må prøve at farve hår, så du kan se om det gør en positiv forskel. Hvad tror du, din mor ville sige, hvis du sagde sådan? 

Du skriver, at du rigtig gerne ville se anderledes ud, fordi at det måske kunne gøre en forskel på dit selvværd. Jeg kan godt forstå dig, fordi nogle gange kan man godt trænge til, at der sker en forandring. Jeg tænker derfor på, at der også er andre måder, man kan ændre sit udseende på. For måske kunne der være en anden løsning end hårfarven. Måske kunne det gøre en lige så stor positiv forskel for dig, hvis du kom til frisøren og blev klippet i en anden, smart frisure? Tit handler det nemlig bare om så simpel en ting som, at man synes, at der "skal ske noget nyt".   

Jeg håber, at du får mod på at tage endnu en snak med dine forældre. Måske kunne I sammen finde ud af, om en klipning eller måske noget helt tredje også kunne gøre en forskel for dig. 

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat