Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hårfarve

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år, 

Problemer er altid helt forskellige, og de kan være store og små. Derfor kan jeg godt forstå, at du tænker meget på det her.

Du har allerede snakket med dine forældre, som ikke umiddelbart synes, at det er en god idé med hårfarvning. Men jeg tænker på, om du måske kunne prøve at tage en snak med din mor igen og understrege de ting for hende, du skriver i dit brev? Du kunne fx sige til hende, at grunden til, at du sådan bliver ved med at tænke på hårfarven er, at du tror, at det kunne hjælpe på dit selvværd. Eller om du må prøve at farve hår, så du kan se om det gør en positiv forskel. Hvad tror du, din mor ville sige, hvis du sagde sådan? 

Du skriver, at du rigtig gerne ville se anderledes ud, fordi at det måske kunne gøre en forskel på dit selvværd. Jeg kan godt forstå dig, fordi nogle gange kan man godt trænge til, at der sker en forandring. Jeg tænker derfor på, at der også er andre måder, man kan ændre sit udseende på. For måske kunne der være en anden løsning end hårfarven. Måske kunne det gøre en lige så stor positiv forskel for dig, hvis du kom til frisøren og blev klippet i en anden, smart frisure? Tit handler det nemlig bare om så simpel en ting som, at man synes, at der "skal ske noget nyt".   

Jeg håber, at du får mod på at tage endnu en snak med dine forældre. Måske kunne I sammen finde ud af, om en klipning eller måske noget helt tredje også kunne gøre en forskel for dig. 

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat