Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Et andet køn? Eller bare pubertet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årig

Når man har de tanker som du har omkring sit køn, kan man hurtigt komme til at føle sig anderledes, og man tænker at man er ret alene med de tanker.

Rigtig mange unge mennesker har tanker og fantasier omkring hvordan mon det er at være det andet køn. Vi taler med rigitg mange børn og unge, som tænker over køn. Så det er helt normalt.

At blive usikker på sit køn kan sagtens hænge sammen med puberteten, som du selv er inde på. Alle de store forandringer som teenagetiden indeholder, betyder måske, at du føler dig mere forvirret og mere usikker på dig selv end tidligere. Det er også i denne periode man bliver mere kritisk overfor sig selv og nogle gange også overfor andre.

Du tænker måske tanker som: Er det jeg oplever normalt? Oplever de andre det på samme måde? Hvem er jeg egentlig?

Jeg synes bestemt ikke, at du behøver at sætte dig selv i en bås der hedder, at enten føler du dig mest som pige eller som dreng. Tillad dig selv at være åben og opmærksom på, hvad du har lyst til. Jeg  tror på, at du nok skal finde din vej eller veje.

At være dreng, pige eller noget andet, er blot en side af din personlighed. Du indeholder rigtig mange spændende sider af dig, personlighedstræk som du også er i gang med at udforske og forme. Man kan sagtens være nysgerrig på alle sider af sig selv, og hvis man kommer ud i noget man ikke har lyst til, så har man lært det. Og det er sådan man hen ad vejen danner sin personlighed og finder ud af hvem man er….. og hen ad vejen også ændrer det, man har lyst til at ændre på, så man bliver glad for sine egne valg.

At være transkønnet betyder bare, at man ikke kan eller vil følge kønsnormerne så firkantet. Men at man har behov for at finde frem til sin egen personlige kønsidentitet. Enten som noget usynligt man bærer indeni, eller mere udvendigt, ved fx at klæde sig i noget andet tøj. Det har faktisk altid været sådan, at der har været drenge og piger, som ikke har haft det godt, i den kønsrolle samfundet siger er “den normale” – den der bestemmes ud fra de synlige biologiske tegn (bryster, penis, vagina).

Hvis du gerne vil vide lidt mere om kønsidentitet og transkønnethed kan du kontakte LGBT+ foreningen. Du kan e-maile til dem eller ringe – læs mere her: LGBT+ Danmark

I første omgang tror jeg, at du kunne have stor glæde af, at finde en fortrolig du kan snakke med. Hvordan tror du, at det ville være at få sat flere ord på de ting du føler, og blive mere klar over, præcis hvad der sker indeni dig? Er der sådan en person i dit liv som du kunne få en god snak med?

Jeg håber meget, at mit svar har hjulpet dig lidt foreløbig. Du lyder som en stærk person, der er god til at lytte til dig selv. Hold fast i det!

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat