Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er jeg trans?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år

Du har en masse spørgsmål om kønsidentitet og seksualitet, du har fortalt dine venner, at du er lesbisk og du siger, at du gerne vil være en dreng. Du har lyst til at få kort hår, have jakkesæt på til din konfirmation og gøre det du har lyst til eksempelvis at spille computer. Men du oplever dine forældre ikke vil lade dig få lov til de her ting og derfor kan det være svært at få fortalt til dem, at du i virkeligheden vil være en dreng.

Det er så dejligt at du har modet til at dele med dine venner, at du er lesbisk og at de acceptere dig, som du er. Det er nemlig helt ok at have den seksualitet, man har lyst til og har det bedst med! 

Du har prøvet at spørge din mor om at få kort hår eller jakkesæt på til konfirmationen. Men hvad med din far, måske du kunne prøve at spørge ham i stedet og få hjælp af ham til det her, måske han forstår og kan støtte dig i og få talt med din mor også. Det kan også være, der andre voksne eller gode venner/veninder, som du ville kunne tale med om det her, som vil kunne støtte dig. Måske vil præsten også være god at snakke med? 

Du kunne også fortsætte din snakke med din mor, og sige du godt vil have kjole eller pæne bukser på, hvis du får lov til at have en habitjakke på eller et slips. På den måde kan i begge to få lov at bestemme lidt her.

Derudover vil jeg anbefale dig at se nærmere på http://www.sexlinien.dk/emneside-seksualitet-og-koen/koen.aspx , hvor du kan læse mere om seksualitet og køn.

Du kan også se nærmere på LGBT+. Det er en gruppe unge der har taget stilling til deres seksualitet og køn. Her er der mulighed for at du kan snakke med andre, der har haft de tanker du går og tumler med. Det er også muligt at få hjælp til hvordan man snakker med sine forældre om sin seksualitet, også hvis ens forældre virker afvisende overfor det her. 

Det er tydeligt at du lige nu er ved at finde ud af hvem du er og hvad du har lyst til, det skal du fortsætte med at finde ud af og turde at stå ved. Det er en styrke og det er modigt af dig at prøve at snakke med venner og dine forældre om de her ting. Jeg håber du vil kunne bruge mit svar til dig. Du er på vej den rigtige vej og det er så stærkt af dig!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat