Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej du.

Hvor er det godt, at du har nogle venner, som du føler dig så tryg ved, at du kan snakke med dem, om de tanker du har.

Du er 15 år, og det er overhovedet ikke ualmindeligt at være usikker på sin identitet. Du er ung, og i fuld gang med, at udvikle dig på alle måder. Det lyder lidt som om, at du ikke rigtig kan mærke, om din seksualitet, eller dit køn og din identitet, passer til det køn, du er født som? Det er heller ikke ualmindeligt, at man kan føle usikkerhed på netop de områder. Og de fordomme og holdninger, der kan være rundt om en, kan være med til, at gøre det endnu sværere. Fordi man bliver nervøs for, at vedkende sig det, man rigtig føler.

Du skriver, at din far er imod homoseksuelle. På den baggrund kan jeg godt forstå, at du bliver bange og heller ikke tør snakke med din mor om dine tanker. Men måske vil de godt snakke om det, hvis du tør åbne op. Måske vil det være noget andet for dem, hvis det handler om dig, end hvis de bare skal forholde sig til homoseksuelle generelt. Måske ved de ikke så meget om det.

Som regel, skyldes modstand mod homoseksualitet jo usikkerhed og uvidenhed. Tit er man bange for det, man ikke kender, og sådan vil det måske også være for dine forældre. I hvert fald er det ærgerligt for både dem og dig, hvis de ikke kan være åbne og klare til at acceptere dig, som du er.

Jeg synes, at du skal snakke mere med dine venner om det. Du kan også gå ind på denne hjemmeside http://lgbtungdom.dk/radgivning/ungdomstelefon. Måske får du mod på, at ringe derind og få råd til det med, at snakke med dine forældre. Det kan du selvfølgelig også gøre på BørneTelefonen, på 116 111.

Jeg tænker, at det kunne være godt for dig, hvis du ikke skulle være bange og usikker, men i stedet kunne være nysgerrig og åben, prøve ting af og mærke efter i dig selv, hvordan du har det bedst. Det handler meget om, at du skal stå ved dig selv og de følelser du har. Du er ikke forkert eller mærkelig. Det er vigtigt, at du tænker sådan om dig selv.

Jeg håber, at du får dig nogle gode snakke med dine venner, og at du også efterhånden tør begynde at snakke med dine forældre.

Mange hilsner fra BørneTelefonen.

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat