Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er jeg asexual?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

”Alle i klassen virker så sikre på alle de ting, jeg er så usikker på.” Sådan skrev en pige til Brevkassen i sidste uge. Hun fortalte en historie, der ligner din lidt.

Selvom det måske virker som om, at de andre har styr på det dér med sex og seksualitet, er det slet ikke sikkert, de har det sådan, når det kommer til stykket. 

Det er forskelligt, hvornår man har lyst til at tænke på sex – især hvis man skal tænke på, at det er én selv, der skal have det. Og det er helt normalt, at man ikke er klar til at tænke på det, når man er 15 år. Det er også OK, at man faktisk ikke synes, det er mega sjovt at joke med. 

Det behøver ikke at betyde, at du er aseksuel. Måske du ikke er nået dertil endnu, hvor du har lyst til at beskæftige dig alt for meget med det?

Hvis det bliver lidt for meget, når de andre snakker om det i skolen, kan det være, at du vil have det bedre med at gå lidt væk et øjeblik? Det kan være en hurtig tur på toilettet eller noget i den stil. Nogle gange kan et lille pusterum være nok til, at man kan komme tilbage og være med i snakken – uden at det kommer til at føles ubehageligt. Det kan også være, at du har mod på at snakke med en af dine veninder om, hvordan du har det? Måske kan hun genkende noget af det? Eller måske kan hun sige noget, der får dig til at få det lidt mere afslappet med snakken om sex?

Du gør dig overvejelser omkring aseksualitet. Det er korrekt at der er nogle mennesker der er aseksuelle. Nogle har slet ikke lyst til sex, andre kun meget lidt til sex og det er helt ok. Vi er alle forskellige. Når det er sagt, så er det helt normalt at have det som dig i en alder af 15 år, uden at det er sikkert du er aseksuel. Jeg vil anbefale du venter og ser tiden an, det kan nå at ændre sig med tiden. Du kunne måske have lyst til at kigge lidt rundt på Sexliniens hjemmeside: http://www.sexlinien.dk/. Der er en masse information om seksualitet. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat