Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

en A-gender der ikke synes det er sjovt at blive puttet i en boks der hedder “pige”

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A på 14 år!

Tak for dit brev, og din beskrivelse af hverken at føle sig som en dreng eller en pige. Du har da fuldstændig ret i, at der burde være mulighed for at krydse af under ’andet’, når man sætter kryds i, hvilket køn man er. Du har et rigtig vigtigt budskab. Tak fordi du gør os opmærksomme på det.

Hvor er det dejligt at høre, at der er plads til, at du kan være lige den du vil derhjemme. Det tror jeg, er det, der betyder allermest. Når man har tryghed og opbakning fra sine nærmeste, kan man stort set klare alt. Det er også rigtig godt, at du kan snakke med din far om det.

Jeg tænker på, hvad du tror der ville ske, hvis du fortalte åbent om hvem du er til dine venner og på skolen? Hvordan tror du, de ville reagere på det? Jeg tænker, at det vil være en lettelse for dig, at få det sagt åbent og ærligt, så du kan få en oplevelse af, at du bedre kan være den du er, når du er i skole og sammen med dine venner. Hvad tænker du om det? Måske kunne din far hjælpe dig med at snakke med lærerne om det, så de også kan støtte dig i, at du hverken føler dig som en dreng eller pige. Måske kunne du holde et oplæg i klassen om, hvad det vil sige, at føle sig som A-gender, så dine klassekammerater bedre kan forstå, hvad det handler om, og sætte sig ind i, hvordan det er, at være dig.

Når du har sagt det, kan du måske også få lov til at deltage i valgfagene for drenge, hvis det er det, du har mere lyst til. Samtidig kan du måske være sammen med drengene når I bliver delt op i køn, og også slippe for at din ven spørger, om du ikke skal over og være sammen med pigerne i stedet for. Jeg tænker, at der er rigtig mange muligheder i, at få det sagt højt. Jeg ved også, at det er noget der kræver mod, og at du kan blive mødt med undren og mange spørgsmål. Derfor tror jeg, det er en god idé, hvis du (evt. med hjælp fra din far) starter med at snakke med lærerne. Derefter kunne du sige det til nogle af dine bedste venner. Hvad tænker du om den idé?

Til sidst vil jeg råde dig til, at søge efter andre, der har det lige som dig, så du har nogen ligesindede, at dele dine tanker og følelser med. Det er også vigtigt for mig at fortælle, du betemt ikke er den eneste, der går med disse følelser og tanker. Emnet fylder en del i medierne for tiden og vi får en hel del henvendelser fra unge, der har det som dig. Nogle af dem vælger i stedet for at kalde sig hun eller han, at bruge betegnelsen hen, som er en kategori i sig selv. Har du mon læst og hørt om denne kategori? Jeg tror, det vil give dig rigtig meget at vide, at du ikke er den eneste, der har det på den måde.

Jeg kan også foreslå du tjekker denne hjemmeside ud: http://lgbtungdom.dk/radgivning/ungdomstelefonen/, som er en organisation, som bl.a kan rådgive omkring seksualitet og det at føle sig anderledes med sit køn og også om hvordan man får det fortalt.

Endnu en gang vil jeg sige dig tak for, at du delte din fortælling med os. Jeg tror, der er mange, der vil få glæde af at læse den.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

 

 

 

 

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat