Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Biseksuel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A på 16 år.

Mange tak for dit brev omkring dine tanker omkring seksualitet. Du beskriver, hvordan du bliver tændt af at se på piger, og at du har haft en god oplevelse med at kysse og kæle med en veninde på en ferie. Du spørger, hvad der er galt, og om du mon er biseksuel. 

Jeg vil starte med at slå fast, at der absolut intet er galt med dig - tværtimod. Det lyder som om, du er ved at udforske din egen krop og seksualitet og undersøge, hvad du kan lide i forhold til sex. 

Det lyder også, som om din veninde også var nysgerrig på, hvordan det føles at være sammen med en pige. Du skriver, at din veninde var lidt fuld, men ud fra hvad du beskriver, så synes jeg, det lyder til, at I begge havde lyst til de ting, I lavede sammen.

Grunden til, at jeg tænker det, er bl.a. din beskrivelse af, hvordan du så fint spurgte din veninde, om hun var med på at kysse igen. I var også begge aktive omkring at fortsætte på hotelværelset. Det er rigtigt godt, for det er selvfølgelig altid vigtigt, at være opmærksom på ikke at overtræde nogens grænser. 

Det er helt normalt at være undersøgende i forhold til sit eget køn i teenageårene. Og det betyder ikke, at du nødvendigvis er biseksuel. Dog kan jeg godt forstå, at du har disse overvejelser, da det lyder til, at du kan mærke, at du tænder rigtigt meget på piger. Mit råd til dig vil være at tillade dig selv, med god samvittighed, at være tiltrukket af både drenge og piger - prøve dig lidt frem og vente lidt endnu med at lave nogle faste konklusioner omkring din seksualitet.

Det lyder lidt som om, du har gjort dig nogle overvejelser omkring din oplevelse med din veninde på ferien og det, at hun troede, at du (også) var lidt fuld. Ville du have lyst at tale mere med hende om, hvad der skete på ferien og spørge hende, hvordan hun havde det med det? Det kan jo være, hun går med lignende tanker omkring sin egen seksualitet, og I ville kunne få noget ud af at tale med hinanden om det.

Jeg håber, mit svar kunne berolige dig lidt, selvom jeg ikke kan give dig et klart svar på, om du er biseksuel eller ej.

Hvis du har flere spørgsmål, må du endelig kontakte Børnetelefonen igen.

Mange varme hilsner fra Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat