Brev

Voldtægt

Hej

Jeg er en pige på 18 år der for omkring 8 måneder siden blev voldtaget, men jeg turde ikke sige det til mine forældre og hellere ikke til min kæreste, så jeg valgte ikke at gøre mere ved det der (også da jeg intet kunne mærke) men efter omkring 1 måneds tid begyndte det at føles anderledes, jeg tog en graviditets test, og den viste positiv,

jeg gik straks i panik, jeg troede jo at det var voltægstmandens barn, og tænkte traks at jeg skulle have en abort, jeg glemte alt og kunne intet, så jeg gik ud fra toilettet uden overhovedet at tænkte på at graviditetstesten lå på kanten af håndvasken, jeg gik ud i køkkenet for at tage noget vand, hvor min mor så kommer ud i køkkenet helt målløs nærmest, med åben mund, og i hendes ene hånd ser jeg testen,

først kigger hun meget overraskende på mig, og gik hun imod mig og begynde at kramme mig og lykke ønske mig, hun var virkelig glad og alt muligt (mig og min kæreste bor på daværende tidspunkt i mine forældres hus)

jeg havde sådan lyst til at fortælle min mor alt der skete den nat, men kunne ikke, hun var så glad og stolt og sådan, så kaldte hun på hun på min far, hvor han så kommer ud i køkkenet forstår ikke hvad der sker, og så kigger han skiftevis på mig og min mor, hvor han så går imod os og så står vi alle og krammer,

vi satte os ned snakkede lidt om hvordan det ville være at blive forældre og om hvad vi skulle ud og købe, hvad vi manglede og om vi stadig skulle bo hos dem,

da vi havde sidet der i noget tid, kom min kæreste hjem fra arbejde, hvor jeg ikke engang når at sige noget før min mor går ham i møde giver ham det støtte kram og lykke ønsker ham, og han står bare i døren og kigger bare på mig,

jeg tænkte selvfølgelig meget på om det var min kærestes barn eller om det kunne være voldtægst mandens, men var også glad for at skulle blive mor,

så her 8 måneder senere kom tanken virkeligt, voldtægstmanden var “indvandre” så jeg er bange for hvis nu det er hans barn at det kan ses tydeligt, og da jeg ikke længere kan få en abort er jeg virkelig bange for at min kæreste skal gå fra mig! Hvad skal jeg gøre.

Pige, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 18-årige pige

Jeg er glad for, at du har valgt at skrive til os, for jeg tror godt ,at jeg kan give nogle idéer til, hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv.

Du skriver mest om dine tanker om fremtiden, så derfor vil jeg ikke gå dybere ind i selve voldtægten her. Men har du behov for at hjælp til at bearbejde voldtægten, så synes jeg, du skal henvende dig til os igen.

Hvis jeg har forstået dit brev korrekt, så er din store bekymring lige nu, at din kæreste går fra dig, hvis det viser sig, at han måske ikke er far til det barn, I venter sammen. Jeg kan godt forstå den frygt og usikkerhed, du sidder med. Nogle vil måske råde dig til at se tiden an – og lige kigge på babyen, før du reagerer. Det kan være en virkelig dårlig strategi. For som du selv skriver: Hvad nu hvis barnet helt tydeligt ikke er din kærestes? Så risikerer du, at du pludselig er tvunget til at fortælle, hvad der skete, på et tidspunkt hvor du lige har født, og hvor du nok er udmattet og skal bruge alle dine kræfter på det nyfødte barn. Hvordan vil det være for dig?

Måske frygter du, at din kæreste reagerer med sorg og vrede, og glemmer, at det ikke er din skyld. Hvis han er en god fyr, så tror jeg han vil indse, at du ikke er den, han skal være vred på. Du kender ham sikkert rigtigt godt, og jeg tror, at du ved, hvordan du bedst fortæller ham, hvad der er sket for dig, og hvor vigtig en person han er for dig.

Du skriver, at du havde meget lyst til at fortælle din mor om voldtægten. Var det hendes glæde over din graviditet, der forhindrede det?

Jeg ved, at mange piger føler skam over at blive voldtaget, og jeg spekulerer på, om du også skammer dig over, at du blev voldtaget? Om du på en måde er flov over det, og at det også har forhindret dig at fortælle om voldtægten?

Ingen kvinde er selv skyld i at blive voldtaget, så du skal ikke være flov. Det er vigtigt du husker det.

Det lyder faktisk, som om du er tæt med din mor, og har en masse støtte i dine forældre. De er rigtig gode mennesker, fornemmer jeg på dit brev. Jeg vil bede dig om at overveje at få fortalt dem, at du blev voldtaget, og at der er en lille risiko for, at du blev gravid af voldtægten. Tror du ikke, at de gerne vil være der for dig og babyen, uanset hvad? Tror du ikke også, at de gerne vil trøste dig efter det, du har oplevet? Hvis du synes, at det er helt uoverskueligt, så kan du fx skrive et brev til din kæreste og til dine forældre. Så kan I bagefter snakke om det på en mindre dramatisk måde. Kunne det fungere for dig måske?

Jeg vil også råde dig til at kontakte Mødrehjælpen. Der kan du få gratis hjælp og rådgivning fra nogle rigtig dygtige folk, som er eksperter på nogle af de problemer, der kan opstå for dig: Hvis du skal have fastslået faderskabet, eller som ung mor bare savner at få rådgivning om dine muligheder eller rettigheder til børnetilskud mm. Ring til dem på 70 11 12 12.
De har også personlig rådgivning i 4 store byer i DK, læs mere her https://moedrehjaelpen.dk/personlig-radgivning/

Det vil være en virkelig stor lettelse for dig at snakke med både Mødrehjælpen og din familie, tror jeg. Så bliver du mere klar til udfordringerne, som ligger foran dig, uanset hvad der sker.

Kærligst, BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat