Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ubeskyttet sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år. Tak for dit brev, det er rigtigt godt du skriver herind til. Når jeg læser dit korte brev, kan jeg godt forstå din bekymring. Når det er sagt, er det jo kun i bestemte perioder af din menstruationscyklus, hvor du kan blive gravid - men intet er jo helt sikkert. Kan det være en ide for dig, at købe en graviditetstest i en dagligvarebutik (prisen er 20 - 40 kr.)? Der er en fin brugsanvisning inde i pakken. Derfor er de ikke vanskelige at tage, og du får et svar med det samme.   En anden mulighed for dig er, at ringe til din læge. Din læge har i en stor udstrækning tavshedspligt, det betyder, at han ikke må fortælle til eksempelvis dine forældre at du er blevet undersøgt for, om du er gravid. Når jeg skriver, at din læge i en stor udstrækning har tavshedspligt, er det fordi, at det er afhængigt af om du er gravid. Hvis du er så uheldig, at du er gravid, vil din læge højest sandsynligt tale med dig om, at  kontakte dine forældre. Hvordan mon du vil have det med, at tale med dine forældre om sådan noget som de bekymringer du lige nu går med? Måske vil det være grænseoverskridende for dig, men alligevel spekulerer jeg på, om det er en ide for dig. Der er jo ikke kun en risiko for, at du kan blive gravid ved at have ubeskyttet sex.
Har du tænkt på, at du ikke har været beskyttet overfor eventuelle sygdomme? Jeg håber ikke, at mit svar gør dig mere bekymret, men jeg tænker alligevel, at det er noget du bør tænke på. Det er også derfor, jeg tænker du måske kan have gavn af, at tale med lægen, dine forældre eller måske en anden voksen omkring beskyttelse og det at dyrke sex med flere forskellige. Måske kan det også være en ide for dig, at tale med drengene om det med sygdommene og risikoen for graviditet. I forhold til sex generelt og det at beskytte sig fremadrettet, tænker jeg på, om du kender den side der hedder www.sexlinien.dk . Det er en rådgivning som BørneTelefonen, men indholdet drejer sig om sex, prævention, følelser og emner i den retning. På siden er der også en rådgivningsbrevkasse og telefon, mon du kan have gavn af den? Jeg vil også lige fortælle dig, at du også kan få nødprævention hos døgnåbne apoteker, lægen, lægevagten (døgnåbent) og præventionsklinikker. Pillen skal tages hurtigst muligt og helst inden for 72 timer, for at være mest effektiv. Jo før jo bedre - men nødprævention er ikke 100% sikker.Pas nu godt på dig selv, og få en snak med en læge, dine forældre eller en præventionsklinik, om prævention mod graviditet og kønssygdomme. Måske er det svært at snakke med dine forældre om, men kunne en sms til din mor være en start?Du er også meget velkommen til, at ringe til BørneTelefonen på 116 111, og tale med en rådgiver. Måske er det noget du har lyst til uanset, hvilke resultater der viser sig, det er du meget velkommen til. Mange kærlige hilsner BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat