Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ubeskyttet sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13  Tak for dit  meget ærlige brev. Du skrive to præcise spørgsmål til sidst og det viser mig, at du er klar til at gøre noget ved det, som lige nu ikke er som de skal være. Kan du genkende den følelse, af at ville handle på, at tingene ikke er som de skal være? Det er en sej evne, at ville handle, ikke bare lukke øjnene og håbe på det bedste. Det er sejt!  Jeg kan ikke vurdere om du er gravid eller ej, trods du er gået en dag over tid med menstruationen. Din menstruation kan også være uregelmæssig af andre årsager.

Det er sådan, at når man får en mistanke, så begynder man at bekymre sig – og tænke ’hvad nu hvis…’ og det kan være rigtig ubehageligt. Derfor vi jeg anbefale dig, at du tager en test. De kan købes i supermarkeder og koster fra cirka 20,- kr. for en enkel test til 70 ,- kr. for to stk. på Apoteket.
 
Jeg synes, du skal tage den sammen med en, som kan være der til at støtte dig, når du får svaret. Jeg gætter på, at det vil være svært at stå med det alene, hvis testen viser, at du er gravid.

Der er en nervøsitet der fylder meget i dig og det kan jeg godt forstå, at den gør. Bekymringen om at være uønsket gravid, vil få nervøsiteten til at fylde i de fleste. Du har allerede taget flere skridt i at handle på det, end du  måske selv tror, du har overvejet at tage en test, hvilket er en god ide.

Du har også overvejet at tale med nogen om det, det kan være din mor, eller en anden voksen? Eller måske en god veninde? Hvis der er nogen, der kender til, hvad du går igennem, kan de støtte dig og hjælpe dig, det kan de ikke hvis de ikke ved det. Og jeg synes ikke, at man skal være alene med så stor bekymring det kan være, når man frygter man er gravid.

Uanset om du er gravid eller ikke er gravid, så er det nok en god idé at snakke med din mor. Din mor bliver nok overrasket, forskrækket eller chokeret til at begynde med - måske kan du kende følelserne hos dig selv? En måde at få snakket med din mor, kan være at skrive det i et brev eller i en sms...det er ikke så vigtigt hvad du vælger.

Når du skriver til din mor, kan du fortælle til hende at du brug for hendes støtte og hjælp, og ikke at hun skælder ud og bliver vred på dig. Skriv hvordan du selv har det med det (ked af det, bange), at det ikke er sket med vilje og du håber, at hun som din mor kan hjælpe godt igennem dette - at du gerne vil snakke med hende, når hun er rolig og klar til hjælpe dig. Kunne det være en måde at få snakket med din mor og undgå, at hun reagerer vildt og voldsomt? Det kan også være, at I sammen kan få snakket om, hvordan du fremover skal passe på dig selv. Mange forældre har lige bruge for at tænke tingene godt igennem, og falde til ro inden de kan snakke om det med deres barn - mon din mor også har det?

Jeg er lidt nysgerrig på, om det kunne være en god ide, at tale med flirten om det? Kunne han komme ind i billedet som din støtte? Vil det være en hjælp for dig?
En anden mulighed kunne også være, at du ringer og snakker med din læge og lod lægen tage testen, så kan han/hun også hjælpe dig videre på en god måde, lige meget hvad testen viser.

Så vil jeg også sige til dig, at I skal huske at bruge prævention fremover - Husk kondomet, der er næsten fuld sikkerhed ved kondomer. De beskytter også mod nogle kønssygdomme.  Jeg håber du kan bruge mit svar, så du hurtigst muligt får svar på, om du er gravid og få støtte fra de voksne omkring dig, og måske også fra din flirt.

Jeg ønsker dig alt held og lykke

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat