Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine venner bruger ikke beskyttelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Mange tak for dit brev, hvor du fortæller, at du er nervøs for din veninde. Jeg kan godt forstå din bekymring.

Det er godt, at du bekymrer dig om din veninde og har et godt forhold til hende, så hun fortæller dig hvad der sker. Du må være en person, som hun er glad for og tør betro sig til.

Du fortæller, at din veninde dyrker ubeskyttet sex og har været gravid to gange, og du er bekymret for hende. Du spørger, hvordan du kan få hende til at forstå, at prævention er en meget god ide for hende.

Jeg kender ikke din veninde, men kan ikke lade være med at tænke, at hun måske ikke tør sige fra over kæresten, når han vil have sex, måske fordi hun er bange for at miste ham, måske fordi hun synes det er pinligt - eller en anden grund?

Som svar på dit spørgsmål tænker jeg derfor, at det kunne være godt, hvis du kunne tale med hende om, hvad der er grunden til at hun vælger at have sex med kæresten uden beskyttelse. Det kan måske også hjælpe dig og hende, at du taler ud fra dig selv - at du siger noget som: Jeg er bekymret for dig fordi .....

Du kan måske spørge hende, hvad det gør for hende? Hvad hun har gjort sig af tanker omkring det? Hvad hun ville gøre, hvis hun blev gravid igen? Hvad hun føler er det mest rigtige? Føler hun sig presset til sex? Måske har hun ikke lyst til at fortælle dig det, måske tør hun ikke...?

Jeg tænker, at hun er heldig, at hun har en veninde som dig, der vil tale med hende om de ting, som hun finder svære, så måske kunne du foreslå hende, at du gik med til lægen, så du kunne støtte hende i at få en præventionsform, der kan beskytte hende, når hun ikke selv kan? Hvis hun skal have p-piller, skal hendes forældre dog have det at vide, da hun er under 15 år.

Det kunne også være, at I sammen kunne opsøge sundhedsplejersken på jeres skole - hvis I går det samme sted, og få en snak med hende. Hun kan også guide i forhold til prævention og lovgivningen på området.

Du skriver ikke, om du har talt med din egen mor om de bekymringer, som du går med - mon du kan det? Jeg tror, det kan være svært at gå med så stor en hemmelighed, uden at dele den med en voksen?

Du er også velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111 eller skrive ind på UngeChatten, hvis du har brug for at tale lidt mere med en voksen, før du går videre.

Kærlige hilsner
BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat