Brev

Min menstruation udebliver?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16
Tak for dit brev. Jeg håber for dig og din kæreste, at du nu har fået din menustration og alt er ok. Jeg tænker at det ikke er særligt sansynligt at du kan være blevet gravid, når du lige havde haft din menustration og du også tog en fortrydelsespille. Du skriver, at du tog den efter 7-10 timer og det er ret hurtigt og derfor bør pillen også have forhindret en graviditet.
Menstruationen kan godt komme ud af rytme, når man er stresset og jeg forstår, at du er ekstra belastet lige nu på grund af eksamen og bekymringerne over risikoen for at være gravid.
Normalt så vil fortrydelsespillen ikke påvirke din menstruationscyklus, men der kan altså godt være påvirkninger, som gør din menstruation lidt uregelmæssig.

Hvis du endnu ikke har fået menstruation, vil jeg råde dig til at lave en graviditetstest. Du kan købe en i et supermarked eller på apoteket. Hvis den er positiv skal I gå til lægen for at snakke med lægen om, hvad der så skal ske.

Da du er under 18 skal dine forældre informeres, hvis det er abort I vælger. Hvis det viser sig, at du er gravid er det en god ide at fortælle det til dine forældre, så de kan støtte dig i det at gå til lægen og videre frem. Hvis du er bekymret for, om dine forældre reagerer meget voldsomt overfor dig, så snak med lægen om det. Så vurderer lægen, om det er nødvendigt at informere dine forældre.

Indtil nu har I jo gjort alt det rigtige: I har brugt prævention og der skete et uheld, I har været meget hurtige til at bruge nødprævention (fortrydelsespillen) og I har gjort det sammen - det er godt og stærkt, at I også passer på hinanden, når nu uheldet var ude.
Men lad os nu håbe, at du har fået din menstruation og at du kan gå til eksamen med ro i sindet. Hvis du får brug for at snakke mere direkte med en rådgiver, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat