Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min menstruation udebliver?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17

Hvor er det godt, at du skriver, når du går med sådan en stor bekymring. Det kan jeg godt forstå, du havde brug for at komme ud med.

Jeg håber for dig og din kæreste, at du nu har fået din menstruation, siden du skrev brevet og alt er ok.

Ud fra hvad du beskriver, tænker jeg at sandsynligheden for graviditet er meget lille. Det tænker jeg fordi du var så hurtig om at tage en fortrydelsespille.

Du skriver, at du tog den efter 10 timer og det er ret hurtigt og derfor bør pillen også have forhindret en graviditet.

Menstruationen kan godt komme ud af rytme, når man er stresset og jeg forstår, at du er ekstra belastet lige nu på grund af eksamen og bekymringerne over risikoen for at være gravid.

Samtidig kan fortrydelsespiller også godt påvirke din menstruationscyklus, som gør din menstruation lidt uregelmæssig et lille stykke tid efter.

Hvis du endnu ikke har fået menstruation, vil jeg råde dig til at lave en graviditetstest. Du kan købe en i et supermarked eller på apoteket.

Hvis den er positiv, skal I gå til lægen for at snakke med lægen om, hvad der så skal ske.

Hvis det viser sig, at du er gravid, er det en god idé at fortælle det til dine forældre, så de kan støtte dig i det at gå til lægen og videre frem.

Hvis du er bekymret for, om dine forældre reagerer meget voldsomt overfor dig, så snak med lægen om det. Så vurderer lægen, om det er nødvendigt at informere dine forældre.

Indtil nu har I jo gjort alt det rigtige: I har brugt prævention og der skete et uheld, I har været meget hurtige til at bruge nødprævention (fortrydelsespillen) og I har gjort det sammen – det er godt og stærkt, at I også passer på hinanden, når nu uheldet var ude.

Men lad os nu håbe, at du har fået din menstruation og at du kan gå til eksamen med ro i sindet.

Jeg ønsker dig alt held og lykke med det hele.

Hvis du får brug for at snakke mere direkte med en rådgiver, er du altid meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Vi har åbent hele døgnet, hele året.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat