Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mangler akut svar!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg forstår godt, at du har brug for at få et hurtigt svar, for det er rigtig ubehageligt at gå og være bange for at være blevet gravid. Jeg kan se, at du har søgt meget information om graviditet, og det kan også være en rigtig god ide. På den anden side kan det også være lidt skræmmende at søge efter informationer på nettet, for man kan nogle gange ende med at blive endnu mere urolig og forvirret. Jeg vil gerne prøve, om jeg kan berolige dig lidt.

Det er rigtigt, at hvis man er presset eller urolig over noget, så kan kroppen godt reagere, ved f.eks. at menstruationen kan blive forsinket. Menstruationen kan i det hele taget godt være uregelmæssig, når man er 14 år - også selv om den plejer at komme fast. Jeg tror ikke, du er blevet gravid, men jeg kan selvfølgelig ikke vide det 100 % sikkert. I har brugt kondom, og det gik ikke i stykker, så dermed har du ikke fået noget sæd op i dig. Det var rigtig ansvarligt og fornuftigt, at I brugte kondom, og det tænker jeg faktisk, at din mor også ville synes, hvis du nu alligevel tog mod til dig og fik talt med hende om det...

Jeg ved godt, du skriver, at du ikke kan klare tanken om at skulle snakke med din mor om det, og sådan er der rigtig mange, der har det. Det er en stor overvindelse at skulle tale om sex med sine forældre - næsten uanset hvem man er. Det er heller ikke sikkert, det er nødvendigt, for du får højst sandsynligt din menstruation snart. Men hvis alle tankerne og bekymringerne bliver for meget for dig, kan det godt være en lettelse at få det sagt - selv om det ikke lige føles sådan lige nu.

Du har overvejet en graviditetstest, og det kan være en rigtig god ide, hvis man er i tvivl. Det er rigtigt nok, at den ikke altid viser det rigtige resultat, men det er oftest fordi man bruger testen for tidligt. Hvis menstruationen er flere uger forsinket, vil en graviditetstest for det meste vise, om man er gravid eller ej. Hvis man vil være helt sikker, kan man få det tjekket hos lægen eller på en anonym præventionsklinik. Du kan se en oversigt over, hvilke byer der har de klinikker her >>

Man kan godt gå til sin læge og få det tjekket, uden at ens forældre får det at vide - men hvis det viser sig, at man er gravid, skal lægen fortælle forældrene det, med mindre der er helt særlige grunde til at lade være. På en præventionsklinik kontakter de ikke forældrene, men de er rigtig gode til at rådgive om, hvordan man får hjælp, hvis man skulle være så uheldig at være blevet gravid.

Men som sagt tror jeg ikke, sandsynligheden for at du er blevet gravid, er særlig stor - og måske har du allerede fået din menstruation, når du læser mit svar. Jeg krydser fingre for dig, og hvis du stadig er i tvivl efter mit svar, synes jeg du skal prøve at ringe eller skrive til os på 116111 eller chatten og få en mere direkte samtale om din bekymring. Det er helt anonymt, og vi skal nok hjælpe dig med at finde ud af, hvad du kan gøre.

Kram fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat