Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan jeg være gravid?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tusind tak for dit brev. Hvor er det bare godt, at du skriver til brevkassen for at få hjælp. Der findes ikke nogle spørgsmål, der er dumme. Man har altid lov til at undre sig og man fornemmer, at det her er noget, der fylder hos dig lige nu og så er det helt rigtige da klart at søge et svar, så du kan få ro i sindet igen.

Du skriver, at du er bekymret for, om du kunne være blevet gravid ved at have onaneret med en gulerod med et kondom på. Som du selv skriver, så kan man kun blive gravid, hvis man har ubeskyttet samleje – altså samleje uden brug af prævention. Der er absolut ingen risiko ved at onanere med en gulerod med et nyt kondom på. Der kan ikke være sæd eller sædrester på det, så du kan være helt rolig.

Jeg vil hverken skrive ”sikke noget pjat” eller, at jeg synes, du er tosset. Tværtimod synes jeg, at det virker som om, at du er en fornuftig pige, der med samme søger et svar på din bekymring. Det med ømme bryster og kvalme behøver heller ikke at have noget med graviditet at gøre. Du har helt ret i, at mange forbinder netop de symptomer med graviditet, men det kan man altså også opleve af mange andre grunde – fx bare som del af en helt normal menstruationscyklus, hvor hormonerne jo kører lidt op og ned. Hvis det er noget, der varer ved, så kunne du jo overveje at snakke med din læge omkring det. Lægen ved meget mere om alle de her forskellige årsager og vil helt sikkert også kunne snakke mere med dig omkring det at udforske sin seksualitet uden risiko for graviditet. Det er dejligt at læse, at du har mod og lyst til at udforske netop denne.

Jeg håber, at mit svar har beroliget dig. Du skal vide, at hvis der dukker flere spørgsmål eller tanker op, så er du også altid velkommen til at ringe til os på Børnetelefonen på 116 111 eller kontakte os via Ungechatten eller SMS.

Mange hilsner
Børnetelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat