Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jomfru graviditet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du blev bekymret, for det er rigtigt, at man kan risikere at blive gravid, hvis man kommer til at føre lidt sæd op i skeden med fingrene. Men det betyder jo heldigvis ikke, at det sker hver eneste gang...

Du har ret i, at dine symptomer med oppustethed og kvalme godt kan være tegn på graviditet, men de kan også sagtens være et udtryk for almindelig utilpashed (eller måske nervøsitet, fordi du går og frygter en graviditet.)

Nu varer det jo ikke så længe, før du burde få din menstruation, så hvis den ikke kommer til tiden, så tænker jeg, du for en sikkerhed skyld skal få taget en graviditetstest. Den kan du enten få lavet ved lægen, eller du/ I kan købe en i et supermarked/ på apoteket eller i Matas.

Man kan tidligst tage en test dagen efter, at man skulle have haft sin menstruation, så du er desværre nødt til at væbne dig med tålmodighed indtil da.

Jeg krydser fingre for dig.

Kærligst fra BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat