Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er gravid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år!

Hvor er jeg bare glad for, at du skriver hér ind til os! Du skal slet ikke gå alene med de ting, du fortæller. Du er 15 år gammel. Du har ret til at forvente, at voksne bekymrer sig for dig, lytter til dig og hjælper dig. Magter din mor det ikke, skal nogle andre voksne gøre det i hendes sted.

Din mor holder formentlig af dig og vil hjælpe dig, så godt hun kan - men forældre kan godt have problemstillinger, som gør det vanskeligt for dem at støtte deres børn på den måde, børnene har brug for. Sådan kunne det godt lyde til at være for din mor. Så må nogle andre voksne træde til.

Mit forslag er, at du kontakter en socialrådgiver i Familieafdelingen i dén kommune, hvor du bor. Du har ret til rådgivning og vejledning, og du har ret til det uden at spørge din mor om lov. Din mor bliver inddraget, hvis socialrådgiveren tænker, at støtten til dig skal være mere end at tale med dig.

Socialrådgiveren vil sikkert bede dig tage til lægen og få tjekket din graviditet. Dét kunne du overveje at gøre i samme forbindelse.

Når du er 15 år gammel, er du part i din egen sag. Det betyder, at du er med til at bestemme, hvad der skal gøres for at hjælpe dig.

Du nævner andre forhold i dit liv, som det måske kunne være rart for dig at få hjælp til. Dét håber jeg, du også får talt om, så du kan få den hjælp, der er nødvendig, for at du kan få det godt og blive glad.

Det kan føles stort og uoverskueligt at opsøge kommunen for at få hjælp. Du kan bede en voksen, som du har tillid til, om at gå med dig og hjælpe dig i samtalen. Du kan også få en bisidder med fra BørneTelefonen, som kan hjælpe dig med at tale med dem, du skal tale med. Vi har hjulpet mange børn og unge, som stod i en svær situation og havde brug for en voksen, som var på deres side og hjalp dem med alt det svære. Du kan læse mere om det her, eller du kan ringe til os på 116111 og høre mere, inden du beslutter dig.

Jeg sender dig de bedste hilsner om, at du får det godt!

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat