Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Indbildt graviditet?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J

Tusind tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du fortæller, at du er nervøs for, om du er blevet gravid. Lad mig først sige, at du lyder som en meget fornuftig pige, og jeg er glad for at høre, at I brugte både kondom og minipiller.

Du fortæller, at du har haft din menstruation både regelmæssigt men også lidt uregelmæssigt, efter I havde sex, men at den dog har været der, og at du nu har haft en lang pause uden menstruation. Jeg er ikke læge, så jeg kan ikke give dig et mere præcist svar end begrundet ud fra mine egne erfaringer og min sunde fornuft.

Når man er på minipiller (fordi det er en lav-hormonpille), kan ens menstruation godt være meget uregelmæssig, og nogle gange kan man føle, at den næste hele tiden er der, mens den andre gange kan forsvinde i lang tid.

Jeg vil umiddelbart ikke tro, at du er gravid, både fordi I brugte dobbelt beskyttelse, men også fordi du er på minipiller og har haft din menstruation siden, men igen - jeg er ikke læge.

Holdt kondomet mon hele vejen igennem? Jeg tænker, om det sprang, og der kan være kommet noget sæd ind? Hvis der ikke er kommet sæd ind, skal du ikke bekymre dig. Uden sæd kan du ikke blive gravid. Nogle gange kan man dog godt tænke så meget over det, at menstruationen helt udebliver. Det behøver ikke at betyde, at man er "indbildt" gravid, men blot at dit sind har en kæmpe magt over din krop, så jo mere man tænker over det, jo længere tid er menstruationen om at komme.

Hvis du vil være helt sikker, så synes jeg, du skal købe en graviditetstest på apoteket eller i supermarkedet. Sådan en skal man normalt tage EFTER ens menstruation skulle have været kommet, og jeg forstår på dig, at den er forsinket. Så for at give dig ro i sindet, kunne du måske prøve at tage sådan en?

Jeg håber, du har kunnet bruge mine råd til noget, og som sagt tænker jeg, at hvis du vil have et svar, der er 100% rigtigt, vil jeg anbefale, at du taler med din læge om det.

Husk at vi også er klar på BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for en voksen at tale med.

Mange hilsner BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat