Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Graviditet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14
Tak for dit brev. Jeg håber for dig at, du nu har fået din menustration og alt er som det skal være.
Det lyder godt at du både har talt med din mor og din kæreste om det, så du ikke skal gå alene med dine bekymringer. Jeg forstår godt at du ville være meget ked af at skulle forholde dig til abort. Det er godt at I er begyndt at bruge kondomer nu.
Du skriver at der var gået snart en måned siden du sidst havde menustration. Nu ved jeg jo ikke om din menustration er regelmæssig så der plejer at gå mindst 28 dage imellem ( som er meget almindeligt). For nogle kan der godt gå længere tid imellem. Hvis du ikke har fået din menustration nu, synes jeg at du skal tage en ny test, hvis du ikke allerede har gjort det. Hvis prøven stadig er negativ, tror jeg at du kan være meget sikker på at du ikke er gravid. Hvis den derimod er postitiv, må du sammen med din mor gå til lægen, så I kan snakke om hvad der så skal ske. Hvis man skal have abort, skal forældrene skrive under på det. 

Men jeg håber som sagt at alt er i orden nu. Hvis det ikke er det, er du meget velkommen til også at ringe til BørneTelefonen på 116 111.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat